RECEPT FREAKSHAKE

/ Annons i samarbete med Cocovi /

Alltså, det här! Min samarbetspartner Cocovi gav mig i uppdrag att göra något roligt med deras ekologiska produkter. Typ fria händer alltså. Hittade inspirationen på deras egen hemsida där de har gjort den senaste trenden från instagram → Freakshake!

Har ni sett dem? Det är alltså någon form av smoothie/glassbomb/yoghurtslush-liknande grej som hälls upp i någon snygg burk och fullkomligt överröses med diverse godsaker, strössel, bär, popcorn, chokladiga såser och det mesta som ser härligt ut.

Under #freakshake på instagram så finns det mängder med inspiration. Det kändes alltså givet att jag skulle göra just detta till det här inlägget. Ja, det var roligt! Och lättare än vad det kanske ser ut.

Det bästa är att man måste gå all in och tänka more is more för att det ska bli önskvärt resultat.

Recept på min freakshake

2 tsk Cocvi acaipulver
1 skiva ananas
2 rejäla skedar grekisk yoghurt
1 tsk chiafrön
ca 2-3 dl blandade frysta bär, hallon, björnbär och blåbär.

Dekor

Blåbär
Strössel
Ananas
Jordgubbar
Non stop
Smält choklad 90 %
Vispgrädde

Gör såhär

Skala ananasen och häll ner alla ingredienserna i en stark mixer. Mixa samman till en krämig smet. Ställ in i frysen medan du förbereder dekoren. Vispa grädden. Välj ett glas eller glasburk, fyll botten med blåbär. Skala två skivor ananas och skär ut ett hål i mitten. Skiva jordgubbar och smält chokladen över vattenbad.

Ta fram smeten och häll upp i glaset. Lägg på en skiva ananas, häll på vispgrädde och mer smet om det finns kvar, lägg på en till skiva ananas, mer grädde och strössla över resterande dekor. Ringla över smält choklad och toppa med allt du gillar. Servera direkt!

Är du en sådan där som gillar choklad?

Då kanske den här passar bättre? ↓

Åhja, här kommer en bild på den i sin helhet ↓

Ganska … trevlig. Det är Cocovi som gjort receptet. Jag följde det nästan till punkt och pricka med undantaget att jag använde vanlig vispgrädde och strösslade över deras kakaonibs. OCH toppade med några hasselnötskakor som jag bakade igår.

Länken nedan tar dig direkt till receptet ↓

→ Recept Cocovis choklad- & bananshake med vegansk chokladsås!

Appropå Cocovi så insåg jag att det var tack vare dem som jag kom i kontakt med kokosolja för första gången. Såg någon burk i affären och hade sett det i någon blogg. Jag har gillat deras produkter sedan dess och är så glad över att de nu vill prova att jobba tillsammans. Företaget har funnits sedan 2007 och deras produkter är alltid naturliga och av hög kvalitet.

Jag gillar hur de själva beskriver sin filosofi på hemsidan:

”Med CocoVi är näringsrik mat enkelt och roligt. Vi vill inspirera med härliga tips, trender och recept utan att du behöver ändra hela din livsstil. Det enklaste sättet att få i sig mer näring är nämligen att addera – inte förbjuda. Så enkelt kan du börja må fantastiskt!”

Så, se till att prova att göra en freakshake nu eller snart. Ju galnare den är desto bättre!

För att avrunda det här på bästa sätt så gör vi en tävling. 5 personer vinner ett paket med produkter från Cocovi till ett värde av ca 600:-.

Paketet innehåller acaipulver, kokossocker, kokosolja, hampaprotein, kakaopulver, superchoco mix OCH chiafrön. Det är alltså fem personer som vinner ett paket vardera med allt detta. Läs mer om produkterna HÄR

Gör såhär för att vara med och tävla:

→ Skriv en kommentar där du berättar vad din freakshake skulle innehålla. Vad skulle du toppa den med? Vilka av Cocovis produkter skulle du vilja vinna för att ha i den? Vad skulle vara grädden på moset så den blev överdådig?

→ Ange namn och korrekt mailadress.

Tävlingen pågår till midnatt måndag 29/5. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren presenteras på tisdag och kontaktas via mail. 

Lycka till!

 

 1. My skriver:

  Åh vilken kul tävling!
  Jag skulle göra en tropisk freakshake som passar bra inför härliga sommardagar. Basen skulle jag basera på syrlig turkisk yoghurt, kokosmjölk och fryst banan. Sedan skulle smeten varvas med kondenserad mjölk, ananas och kokosgrädde! Detta är en unna-sig-freakshake helt klart! med lite för mycket av allt. Slutligen skulle jag toppa shaken med Cocovis Superchoco cahsew.

  /My

 2. Andrea skriver:

  Åhh min freakshake skulle vara en galet len chokladdröm med tropiska, syrliga inslag och knaprig topping! Botten skulle täckas av honung, sedan ett lager av chokladsmoothie (frusen banan, avocado, kokosolja från Cocovi och kakao från Cocovi), sedan ett lager med syrlig ananas och mango i bitar, efter det ett lager av acaismoothie (chiafrön från Cocovi och acaipulver från Cocovi) för att slutligen toppa med kiwi, kokossocker (från Cocovi) och kakaonibs (kokossocker från Cocovi). För att öka på ”dregelfaktorn” ytterligare skulle jag toppa med en sked mandelsmör!

 3. Ååh jag skulle mixa ihop en fräsch men kryddig freak shake på frusen mango, vaniljkvarg, kardemumma, kanel, färsk ingefära samt Cocovis baobab-pulver för extra syrlighet och c-vitamin! Perfekt boost inför sommaren då så många, inklusive jag själv, blir förkylda.

  Jag skulle toppa min freak shake med låånga bananskivor stekta i honung, kanel och kokosolja från Cocovi. Sedan skulle jag strössla över strimlor av torkad mango och hackade superchoco cashews från Cocovi för lite crunch.

  Avslutningsvis skulle jag ringa över en sås gjord på smält jordnötssmör, kakaonibs från Cocovi och kokossocker från Cocovi. Gud, nu flödade fantasin här, hoppas kunna testa på riktigt snart haha!

  Kram Elin

 4. Åhh vilka fina! Min freakshake skulle innehålla acaipulver (Cocovi), frusen banan (för extra krämighet), blåbär, jordgubbar och kokosyoghurt, vilket jag skulle hälla upp i en kokosnötsskål. Som topping skulle jag ha jordgubbar, blåbär, chiafrön (Cocovi), kakao nibs (Cocovi) och granola! En fruktig men samtidigt mättande shake! 🙂

 5. Lovisa skriver:

  Skulle varva”glassar”, den först gjord på fryst banan och den andra mango, med kokosgrädde. Sedan toppa med blandade bär, mer kokosgrädde, kakaonibs, granola och varm smält choklad. För alla vet ju att toppingen är det bästa 😉

  Lovisa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..