DAGENS ÖVNINGSTIPS

God morgon! 

Hur mår ni idag? Jag vaknade med en betydligt lugnare känsla i kroppen. Pendeln har svängt ännu en gång och just nu är jag glad. Detta svängande alltså. Jag vill passa på att tacka för de otroligt värmande, vänliga och omtänksamma orden som ni gav i det förra inlägget. Det värmer något enormt och gick rakt in i hjärtat! Tusen, tusen tack för dem och för att ni finns här!

Men, det vi ska prata om nu är träning. Jag tränade för första gången på ett par veckor förra veckan och kände mig ändå stark i kroppen. Och igår fick jag mitt bästa träningspass sedan jag blev gravid.

Det var så fantastiskt skönt att få känna att kroppen svarade på belastningen. Jag kände mig stark och relativt uthållig sedan ja, januari.

Det är fascinerande hur snabbt det kan svänga. Det är inte många veckor sedan jag fick hjärtklappning av att resa mig och bara orkade göra en, två knäböj i taget för att blodvärdet var så lågt. Tack och lov att det har återhämtat sig nu.

Så, för att avrunda det här oplanerade babblet så ska rikta fokus till en övning som kan förgylla era träningspass idag! Det är en sidospark som kanske inte ser så märkvärdig ut, men som utmanar ordentligt.

→ Välj om du vill göra stora rörelser där du kvickt sätter ner foten mellan varje spark eller att du behåller foten i luften och sparkar i högt tempo. Eller bara låga sparkar i ett högt tempo.

→ Välj om du vill lägga till ett knäböj mellan varje spark eller om du vill sparka med ett ben och direkt byta sida.

→ Välj om du vill bygga på genom att sparka i en cirkel, alltså att du sparkar åt sidan, sparkar framåt, sparkar åt andra sidan och sparkar bakåt i ett flow med foten snabbt ner i marken mellan sparkarna.

Den här övningen går alltså att variera på mängder av olika sätt. Den går även utmärkt att göra barfota på olika underlag för att lägga till en extra dimension till fötter och vrister.

Är du som jag gravid så var uppmärksam på dina höfter och bäcken. Jag kunde göra grejer på ett ben till för några veckor sedan då jag tydligt känner att det blivit för instabilt. Lyssna på din kropp. Många kan träna som vanligt fram till ungefär vecka 15-20 innan träningen behöver anpassas.

Önskar er en fin dag!

 

 1. Ida skriver:

  Hej!

  Vet du hur det är med bollsporter när man är gravid? Är van att träna 3 gånger i veckan och spela en match i veckan då jag har gjort det under i princip hela livet, men tycker att det är svårt att hitta svar på just sport-utövande i samband med graviditet mer än att man ska lyssna på kroppen.

  Det är ju mycket hopp och närkamper. Är det okej och i så fall hur länge? 🙂

  1. ptfia skriver:

   Hopp och närkamper kommer med en viss risk i form av slag i magen, man kan ramla eller landa fel med bäckenet. Så det kanske inte är det allra mest skonsamma man kan göra och tänker att det i sådant fall kan vara bra att göra det med stor försiktighet. Ju större magen blir kan det nog vara bra att dra ned på det mer och mer i och med att det finns en viss risk för dig själv och bäbisen att skadas. Första 12-15 veckorna kanske det kan fungera men efter det kan man nog behöva göra något annat och vara mycket mer försiktig och tillslut pausa helt en period. Är du van kanske du kan köra lite längre, det är ju såklart väldigt olika så känn in kroppen och känns efter vad som passar dig! 🙂

 2. A M skriver:

  Vilka bra tips, tack!
  Kram <3

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt att höra att du uppskattar! Kram! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..