BILDER FRÅN IDAG

Nu har jag landat i soffan efter en hel dag framför kameran. Jag, min koordinator Elin och Erik som fotat alla bilder till mina böcker har härjat runt i sjöstan och fotat i ungefär sex timmar. Vi tog en salig blandning av pressbilder, gravidbilder, bloggbilder och miljöbilder. Allt i från yogamattan på bryggan till vattna blommor på balkongen och gravidbild bland blommorna.

Och jädrar vad gravid jag känner mig efter detta. Det är så svårt att själv hinna se förändringen som sker eftersom man är i sin kropp varje dag men nu ser jag verkligen.gravid.ut! Än så länge så tycker jag det är fint och trivs, men vet med mig att jag kan tycka det är lite jobbigt när jag upplever mig svullen i ansiktet. Märker att jag ser annorlunda ut i fejset redan nu men det är ju en del av graviditeten som man får räkna med.

Tack för alla kommentarer och svar på frågan om hur mycket graviditet ni vill läsa om förresten! Då ska jag börja blanda in lite mer preggo-prat, men inte låta det ta över såklart.

Vi avrundar med ett helt gäng bilder från dagen. Säg hej till Erik som fotat det mesta jag gjort genom åren ↓

Väskan med diverse kläder, skor, borste och ombyten är alltid med och grävs i med jämna mellanrum för att hitta rätt kläder till omgivningen, det vi ska fota och färgmässigt.

Vi har inte någon utarbetad strategi utan kör på känsla och spontanitet. Idag visste vi bara att vi ville ha pressbilder som kan användas i media, några gravidbilder och bilder till främst bloggen men även andra projekt. Idag var Hammarby Sjöstad vår destination och vi rörde oss mellan bryggorna och Hammarbybacken.

Och jag bytte kläderna och blottade säkert det mesta för ofrivilliga förbipasserande.

Ibland får man passa på att slå flera flugor i en smäll och ta någon klassisk ”här sitter jag och ska träna så måste knyta skorna först” – bild.

Ser så gravid ut! När händer detta!

Nästa destination var den blommande Hammarbybacken. Det är så fint! Erik ger några instruktioner (i det här fallet kliv uppför den lilla sluttningen) och så upprepar vi det några gånger så att bilden sitter.

 

Det är Elin som tagit alla de här bilderna och hon övar på att lära känna kameran, hitta skärpa och lära sig mer om foto. Det är så roligt att se hennes utveckling från när hon började. Hennes titel är ju koordinator vilket rymmer en arbetsbeskrivning med allt från att hänga med och fota sådant här till att effektivisera hur vi jobbar, representera vårt företag, avlasta mig, sköta nästan alla kommunikation med samarbetspartners och kunder, plocka kläder till plåtningar, assistera och en hel del annat.

Åhja, det blev ett sidospår.

När vi var nöjda där så klättrade vi upp en bit i backen för att komma närmare blommorna. Jag blev placerade i diverse buskage och vi fick sällskap av ett råddjur som lojt käkade lunch några meter från oss.    

  

Svidade om till någon tunika för att försöka se lite trevlig ut.

Och efter detta pausade vi för lunch på Kalf & Hansen. Jag åt någon vegetarisk sommarsallad som kallades för Oslo. Rekommenderas!

Nu ska jag avrunda det här och skriva på en frukostbeställning som Kim gav mig. Fick en heldag i födelsedagspresent och igår mailade han över en pdf med en frukostmeny där jag fick kryssa i alternativ, precis som på hotell. Ser så mycket fram emot vår dag tillsammans imorgon!

Vill påminna om att veckans avsnitt av vår podcast Omänskligt kommer som vanligt på söndag! Den här gången är temat just graviditet – även om vi pratar om en hel del annat så är det huvudrubriken. Och ja, min youtubekanal är på gång nu! Den första vloggen är klippt och klar och jag håller på med några fler filmer som är under klippning. Vi filmade även idag så även det blir en vlogg-liknande sak.

Nu ska jag låta er ta helg och sluta skriva. Hörs imorgon!

 

 1. Vad fina bilder! Finns Kalf & Hansen i Sjöstaden också? Trodde de bara fanns vid Mariatorget?

  1. ptfia skriver:

   Tack! <3 Ja, det finns i Sjöstaden också! 🙂

 2. Hittar inte inlägget där du frågade om hur mycket graviditet vi läsare vill ha i bloggen, så kommenterar här istället 🙂
  Jag personligen känner mig väldigt omgiven av graviduppdateringar överallt (!) då de få personer jag följer antingen är gravida eller precis fått barn, och jag har många vänner och bekanta i mitt flöde i samma situationer. Är självklart glad för din och alla andras skull, men för mig som aktivt valt bort barn KAN det vissa dagar bli lite mycket. Jag följer ju inte personer för att de är med barn utan för det de skrev om från början. Känns skitsvårt att skriva det här och uttrycka hur jag tänker och känner, men hoppas du förstår vad jag menar och inte tar illa vid dig. Är som sagt glad för allas skull, men det blir lätt enformigt i alla fall i mitt flöde vissa dagar.
  Kanske kan det vara bra med rena gravidinlägg?

  1. ptfia skriver:

   Yes! Hör vad du säger. Jag kommer inte att sluta skriva om hälsa, livet, vardag, träning, stress och allt det där andra, det är fortfarande det som är mitt huvudfokus. Men eftersom bloggen och det jag skriver om utgår från mig och mina erfarenheter så blir graviditeten en naturlig del av det, men jag försöker fortsätta blanda så det inte blir enformigt. Vill ju inte förlora er läsare som inte är så intresserade av preggoprat 🙂 Tack för dina tankar och feedback! 🙂

 3. Elsa skriver:

  Vilket ljus! Ser redan nu att bilderna kommer bli grymma. Och måste fråga – VAR kan man hitta den ursnygga vinröd/grå/vita tröjan du har på dig på en av bilderna? Är det Kari Traa?

  1. ptfia skriver:

   Vad gullig du är! Tack! 🙂 Den är från Asics.

 4. Sofia skriver:

  Åh vad vackert det är i vårt fina sjöstan! Och du ser superfin ut som alltid! Du är en så härlig inspirationskälla!!
  Hälsningar från en annan sjöstadsbo

  1. ptfia skriver:

   Åh, vad roligt med en till sjöstadsbo! Tusen tack! Det värmer! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..