GRAVID VECKA 26

Nytt sedan sist:

Just nu så mår jag jättebra! Har mycket energi, är på bra humör och den där irritationen som jag skrev om för någon vecka sedan har lugnat sig något. Vi var hos barnmorskan igår och pratade om vilket BB vi vill föda på (just nu är vi inne på BB Stockholm eller SÖS), tog blodprov (alla värden är bra och järnvärdet är stabilt igen), mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. Hon påpekade igen att vi verkar ha en pigg krabat med mycket energi.

Imorse åkte vi till Kroatien för att gå på bröllop på fredag. Ser så mycket fram emot det! Det här blir min fjärde resa under graviditeten och sedan får det vara bra fram tills hen är här.

Överlag så känner jag mig tillfreds. Kan känna av något hugg i bäcken, skinka och ländrygg ibland men inte alls som innan jag köpte stödbältet.

Nu börjar det blir svårt med kläder. Vill gärna ha något som sitter lite tajt och framhäva magen men utbudet i butikerna är väldigt begränsat och det känns lite onödigt att lägga dyra pengar på snyggare gravidplagg eftersom det inte är så lång tid kvar. Mina vanliga kläder går inte att använda längre då de antingen är för små över höfter och mage eller sitter som en säck för att magen gör allt oproportionerligt. Åhja, det är ju inte ett problem egentligen. Får bo i diverse klänningar i sommar.

Magen:

Nu börjar bebisen bli stark! Sparkarna blir kraftigare och nu när jag skriver det så bökas det runt så det känns som att någon rullar där inne. Och varje dag så är det sparkar och aktivitet som gör att hela magen rör sig, guppar och har disco. Det är både fascinerande, mysigt och helt sjukt. Många främlingar börjar kommentera magen nu, mest snällt tack och lov.

Bad Kim ta en snabb mobilbild på väg ner till stranden. Ska försöka ta några roligare under resan!

Träning:

Är inspirerad och känner verkligen skillnad i kroppen de dagar då jag är mindre aktiv. Det motiverar att röra på mig dagligen och träna några gånger i veckan. Det är inte på något sätt hård träning utan fokus är på att bibehålla det jag har.

Veckans fråga:

Då vi snart ska välja BB vore det intressant att höra om era erfarenheter och tankar! Hur resonerade ni när ni valde BB (om det var möjligt att välja)? Vi är inne på SÖS eller BB Stockholm, har ni några erfarenheter så lyssnar vi gärna.

Hur mår ni som också är gravida? Berätta gärna!

 

 1. Vi valde SöS för att det var närmast, och jag har bara positivt att säga! Jag fick ligga på antenatalen först, sen förlossningen och sen var jag inskriven på BB och barnen på neo. Där stannade vi i drygt en vecka. Allt fungerade så himla bra, all personal var verkligen otroligt vänliga, hjälpsamma och proffsiga! Förlossningsrummet var så stort och fint också, de öppnade nyrenoverade rum i februari 🙂

 2. A skriver:

  Är övertygad om att det kommer bli jättebra var ni än väljer att föda <3
  Med det sagt – jag jobbar på BB Sös och det är en sån underbar stämning där. Så många fantastiska undersköterskor, barnmorskor och läkare. Och ett litet plus i kanten är ju att avdelningen är helt nyrenoverad, vi har bara varit i de lokalerna sen januari.
  Kramar <3

 3. Sanna skriver:

  Hej!
  Vi valde Danderyd Sjukhus dels på grund av närhet, vi bor i täby och dels för att dom har tillgång till akutvård om det skulle behövas. ( nu behövdes inte det) besökte även sjukhuset på en öppen föreläsning om hur en förlossning kan gå till hos dom mm,ett tips är att åka dit innan. Den 20/5 föddes vår dotter på Danderyd, barnmorska, undersköterska och barnmorskestudent var fantastiska och otroligt duktiga, BM studenten var på rummet hela tiden och hjälpte mig o min sambo med lustgas/tips på hur min sambo kunde stötta med olika förlossningsställningar. Tips att tillåta BM studenter om man är bekväm med det. Vi är så nöjda med Danderyd sjukhus, bb hotellet o personalen!

  Lycka till! 🙂

  1. ptfia skriver:

   Åh tack, och tack för tips! <3

 4. Emma skriver:

  V. 23+3 idag och känner verkligen igen det där med klädernas och en livlig liten bebis där inne, så mysigt. Hoppas på fint väder så man kan använda mycket klänningar istället, så mycket skönare tycker jag😃

  1. ptfia skriver:

   Vad spännande och mysigt med en livlig en! 🙂

 5. Hej Fia!
  Vill börja med att säga hur himla vacker du är samt tacka för en fantastisk blogg! Du är en sann hälsoinspiratör, och dina inlägg avspeglar verkligen hur du beskriver bloggen – ”En mänsklig hälsoblogg om träning, mat, stress, vardag och det här med att försöka skapa balans”. Något jag tycker extra mycket om och som jag upplever skiljer dig från många andra hälsoinspiratörer, är det att du verkar leva otroligt mycket i nuet – vilket jag ser som en viktig faktor för att kunna uppnå hälsa. Ta detta inlägg som exempel – jag tror inte jag var den enda som reagerade ”Oj, är hon i Kroatien nu helt plötsligt?”. Jag reagerade så just eftersom du (om jag minns rätt) inte nämnt det i något tidigare inlägg. Och det är här du sticker ut från mängden – jag upplever att många andra bloggare nämner en kommande resa två månader innan den egentligen är aktuell, och därefter finns det knappt ett enda inlägg som inte innehåller åtminstone någon rad om den kommande resan. Precis som att de inte kan se njutningen i dagarna fram till resan utan att de enbart lever för nästa stora händelse. Som om inte livet; vardagen i sig inte kan vara en stor händelse värd att njuta av och vara tacksam för.
  Detta gör dig verkligen till en genuin hälsoinspiratör, samtidigt som nyfikenheten inför att kika in på bloggen är bestående; som läsare har man ingen aning om vad just ditt senaste inlägg handlar om.
  TACK!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..