PODCASTEN OMÄNSKLIGT, AVSNITT 4

/ I slutet av inlägget finns reklam för podcastens huvudsponsor Valio /

Nu är det äntligen här! Min personliga favorit av avsnitten vi släppt hittills – det handlar om ilska! Jag vet inte hur er relation till ilska ser ut men jag har alltid haft en dålig relation till den. Faktum är att den nästan vart obefintlig, vilket jag idag vet är osunt. Jag har vart konflikträdd hela mitt liv, men jobbar på det sedan några år tillbaka. Jag har även vart en sådan som direkt börjar gråta vid en konfrontation och har haft svårt att få fram min ilska, det är ju svårt att förstå att någon som gråter egentligen är förbannad.

Anna däremot, hon har en betydligt mer balanserad relation till sin ilska och har lärt mig otroligt mycket. Hon är trygg i sin ilska, blir inte rädd när det kommer konflikter och hjälper sig många genom sitt synsätt på just ilska och att få vara i alla sina känslor.

Jag hoppas verkligen att ni kommer att tycka om det här avsnittet. Berätta gärna vad ni tycker! Och om ni vill – det vore så spännande att få läsa om er relation till ilska och konflikter. Berätta om hur ni hanterar ilska! Har det har förändrats med åren? Hur ni hanterar ni den och allt som kommer med ilska och konflikter?

Ilska känns fortfarande tabubelagt, det är inte riktigt okej att vara arg, säga ifrån, vara sur eller sätta gränser, vi ska ju vara så trevliga, glada, lyckliga och sköna hela tiden.

Så, lyssna i någon podcast-apparna, acast, itunes eller där poddar finns! Och kom ihåg att klicka i prenumerera så får du alla avsnitt direkt i telefonen.

podcasten-omanskligt

/ Annons i samarbete med Valio /

Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack till vår huvudsponsor Valio! Vi vill tillsammans öka informationen om maghälsa – vad som påverkar den och hur vi kan förbättra den. 

Mejeriföretaget Valio är experter på laktosfritt och har en lång historia av att utveckla goda produkter för en bättre maghälsa. Valio har idag ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfritt. Varje år investerar de i forskning, utveckling och nya innovationer. För ditt välmående. 

Besök Valios sajt Lugna magen som är fullmatad med information om bl.a laktosintolerans, stress, maghälsa, forskning, stresstest och krönikor av mig, Anna och en dietist. Gå in på www.lugnamagen.nu.

Tack Valio!

 

 1. Tack snälla ni för detta avsnitt! Känner så igen mig i det du berättar Fia. Håller så mycket inom mig och har så svårt att visa mig arg men detta avsnitt har verkligen utmanat mig att vara tydlig med vad jag faktiskt känner. Tack för att ni delar med er och för att ni är en balanserad röst i den hets som finns runt hälsa. Tack!

 2. Har inte lyssnat klart än men gillar verkligen avsnittet! Uppskattar att ni diskuterar ett ämne som sällan tas upp annars. Jag tillhör dem som gråter när jag är arg och jag jobbar verkligen på att bli ordentligt arg istället. Är konflikträdd och det i kombination med gråten gör att jag har svårt att ta konflikter på till exempel arbetsplatsen!

  1. Kämpa på, du kommer hitta fram till din ilska och våga ta konflikter om du medvetet jobbar med det. Lycka till!

  1. ptfia skriver:

   Tack för att du delar med dig och att du lyssnar, hoppas du gillar resten av avsnittet också! Kram!

 3. E skriver:

  Så bra att jag lyssnade på detta avsnitt igår! När jag cyklade hem från jobbet ville jag bara gråta, men efter ett tag insåg jag att jag var så j-la förbannad. Rent ut sagt. Kom hem och halvskrek/pratade av mig. Tränade (hade jag aldrig orkat om jag ställt mig i hallen och börjat böla) och skrev ett konstruktivt mejl. Tack för superbra avsnitt!

  1. Härligt att du fick tag på känslan av arg och kunde ösa ur dig och sedan göra något konstruktivt med den!!

  1. ptfia skriver:

   Tack för att du delar med dig och tack för att du lyssnar! <3

 4. Sofia skriver:

  Känner sååå igen mig i detta! Det tog många år för mig att lära känna min ilska som ilska och inte sorg/ledsamhet <3

  1. Fint att höra att du fått kontakt med din ilska, den kan vara nyttig att vara i kontakt med i så många tillfällen i livet.

 5. Annie skriver:

  Detta avsnittet träffade mig rakt i hjärtat. Jag har så svårt att uttrycka ilska, jag känner det inom mig men jag bara sväljer allt och går vidare eller så kommer tårarna istället och då går det absolut inte prata och förklara mina känslor. Det tär verkligen på en att vara så följsam och inte säga vad man tycker, man tappar liksom sig själv på vägen som ni även sa.. Dags att börja öva i trafiken kanske 😉 kram och tack!

  1. Lycka till med övandet, det kommer gå lättare och lättare att släppa ut ju mer du tränar. Kram

  1. ptfia skriver:

   Tack själv för att du delar med dig och att du lyssnar! Kram! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..