EN MORGON I KROATIEN

Igår mötte vi två andra i gänget för en morgonpromenad och frukost vid hamnen. Vi bor på olika hotell och inget hade någon höjdare till frukost. När kaffet på Saras och Sebastians hotellfrukost tog slut så ville hotellet först ha betalt för att göra mer – inte helt logiskt ändå.

Vi möttes längs med strandpromenaden och förundrades över hur stilla och lugnt det var överallt. Bilderna lyckas inte riktigt fånga allt det vackra men jag gjorde ändå ett försök.

Nu börjar det bli svårt att se fötterna ovanifrån.

ptfia-en-morgon-i-bilder-2

Det är så behagligt att börja dagen med något så enkelt som en morgonpromenad. Det ger energi, aptit och ger lite rörelse inför en dag i solstolen. Och det är ett så bra sätt att upptäcka fler ställen än man kanske gör när man rör sig längs de vanliga stråken.

Längs med hela strandpromenaden så finns det vyer som är som gjorda för att fotograferas.

Magen ändrar form från dag till dag nu. Det är stor skillnad på hur den ser ut på morgonen mot kvällen, här ser den lite ihopsjunken ut mot senare under dagen (speciellt efter några måltider) då den kan se helt sprickfärdig ut.

Vi var på ön Hvar de de första dagarna och kom till Brac, och staden Bol, i lördags. Om man ska välja så rekommenderar jag nog ändå Hvar framför Bol även om det är sagolikt här med. Vi har dock bara sett just den är byn så vet inte alls hur resten av ön är.

Vi promenerade längs med havet och kom till den ena vackra platsen efter den andra. Människor tog morgondopp, packade upp varor och grönsaker till dagens marknad, öppnade små gulliga boutiquer och några åt frukost på sina segelbåtar. Och det var ett sådant behagligt lugn överallt.

Vattnet är turkost, alldeles klart och sådär behagligt att man aldrig vill gå upp när man klivit i.

Det blir alltid naturliga pauser under en promenad med en bloggare eftersom det bara måste stannas och fotograferas ibland. Här går jag upp och ner i en trapp för att få till någon trevlig bild. Kim är så drillad att han numera alltid tar ungefär 8-22 olika bilder för att slippa göra om det om de första inte skulle bli godkända.

Och överallt så klättrar färgstarka blommor längs med de gamla byggnaderna och husen.

Tillslut blev vi för hungriga för att fortsätta så vände tillbaka och började läsa menyer på restaurangerna i hamnen. Det tog en liten stund att hitta ett ställe som serverade annat än espresso och kaffe. Förundras alltid över de som inte behöver eller vill äta frukost. För mig är det en av dagens absoluta höjdpunkter, men det har ni nog redan märkt.

Vi beställde in omeletter, espresso, färskpressad apelsinjuice, någon brödkorg med diverse marmelader och en yoghurt som skulle vara toppad med färska bär och frukt, men som visade sig vara skivad banan. Ändå gott!

Efter frukosten upptäckte jag en marknad som lockade med alla färger och godsaker. Fick med mig en låda hallon innan jag tvingade mig själv att gå vidare.

När ni läser detta så är vi på väg till flygplatsen för att flyga hem igen. Vill påminna om att det är premiär för min youtube-kanal idag klockan 16.00! Titta gärna in här då för att se det första klippet.

Vi hörs då!

 

 1. Linn skriver:

  Åh, det ser underbart ut!
  Har alltid velat åka till Kroatien och blev inte mindre sugen nu 🙂 Kram

  1. ptfia skriver:

   Kan verkligen rekommendera! 🙂 Kram!

 2. Mari skriver:

  Åh, så fint! Ser himla trevligt ut 🙂

 3. Lotta skriver:

  Åh så fint det ser ut!! Jag vill så gärna åka till Kroatien, det verkar så fint, överallt 🙂

  1. ptfia skriver:

   Kan verkligen rekommendera! 🙂

 4. Hej Sofia,
  Ser med glädje fram mot din vlogg. Vill bara skicka en påminnelse om inlägget om Evernote. 🙈 Är en aning nyfiken…. hoppas du inte tar illa upp för jag ständigt påminner dig!
  Önskar dig en snäll dag.
  Kram

  1. ptfia skriver:

   Åh vad roligt att höra! Tack för att du påminner, bara uppskattat! 🙂 Det kommer! Tack och detsamma till dig! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..