EN DAG PÅ HVAR, KROATIEN

Det är dags för ett klassiskt inlägg! Här kommer min dag i bilder, fast med en twist eftersom det är från vår torsdag i Kroatien förra veckan. Det är egentligen ingenting speciellt med den här dagen, förutom att den var sådär avkopplande och planlös som semesterdagar är ibland. Det enda som saknades var nog mer rörelse då sovmorgon lockade mer än morgonpromenaden.

Som alltid så satt vi länge vid frukostbuffén. Eller det är egentligen mitt fel, ge mig en frukostbuffé och jag har svårt att gå därifrån. Den här var helt okej men inte någon favorit.

Man brukar ju prata om att vara arbetsskadad och jag inser nu hur bloggskadad jag är. Trots att jag medvetet valde de blåa kaffekopparna så ser jag nu att någon (?!) lyckades klämma in en gul kaffekopp på bordet? Aj aj aj ….

På mina tallrikar låg en röra av vattenmelon, ägg, croissant med nutella, grönsaker och rostat bröd.

Läste andra delen i den här serien. Passar fint som strandläsning som inte behöver ens fulla uppmärksamhet men boken är lite väl gullig och sådär.

pt-fia-sofia-stahl-2

Vattnet är helt magiskt och gör sig knappt rättvisa på bild. Vi var ett stort gäng vänner som spenderade dagen på Hula Hula – ett ställe som ligger precis vid vattnet, har bar, mat, sköna skolsängar och ja, det mesta man kan behöva.

Jag låg mest i skuggan. Tycker ändå att det gick förvånansvärt bra med värmen, även om den ibland blev jobbig för huvudet. Alltså det här med att jag piercade naveln när jag var 18 år … och hade smycket i bara 3 månader innan det blev infekterat och behövde tas ut. Inte mitt bästa beslut i livet eftersom hålet aldrig verkar försvinna. Typiskt.

Tack för alla tankar om det här med fosterrörelser som jag frågade om igår! Det var lugnt i magen igår men nu när jag suttit och skrivit detta så har bebisen levererat några av sina starkaste boxar hittills, så skönt! Hellre kraftfulla sparkar än för lugnt kan jag känna, men får kanske ta tillbaka det om några veckor. Har ju hört om onda revben osv.

Några av badpojkarna peppar brudgummen som inser att det var mindre än 24 timmar kvar till bröllopet. Gillar verkligen upplägget för det här bröllopet. Det måste vara så lyxigt att få umgås i nästan en hel vecka med sina närmaste vänner på det här sättet.

En annan lyxig grej var att ligga kvar i sin solsäng fem meter från havet och beställa in en thaigryta.

Appropå bröllopet – det var här det utspelade sig ↓. Vigseln var på bryggan längst bort vid klipporna (i slutet av den vita byggnaden) och middag och fest var på övervåningen som syns till höger. Så ofattbart fint!

Carro frågade om jag ville följa med på en promenad. Eller ja, vi ville ha glass men det var en liten promenad för att komma fram till den.

Tog en hallon och en ferrero rocher som var god men inte alls någon favorit. Dagen efter hittade vi ett annat ställe som hade riktig gelato, det är något speciellt med den. Speciellt hasselnöt!

Efter ytterligare någon timme i solsängen och havet så gick jag tillbaka till hotellrummet för att jobba en stund innan det var dags för middag.

Kim, som inte älskar att vara med på bild.

Sådana här kvällar är så ljuvliga. Allt är stilla och himlen skiftar i någon rosa nyans.

Det var allt från Kroatien. Kan varmt rekommendera en resa dit! Skulle dock säga att Split är rätt överskattat och att öarna är något helt annat än fastlandet. Det ska dock vara väldigt vackert ungefär en timme norrut från Split, den andra sidan känner jag inte till.

Nu ska jag och Anna spela in ännu ett avsnitt till vår podcast Omänskligt. Har ni inte lyssnat på veckans avsnitt om ilska än? Läs mer om det HÄR och lyssna där poddar finns.

 

 1. Sofia skriver:

  Alltså vattnet! <3

 2. ISA skriver:

  Min dag i bilder – Kroatien version, det gillar vi massor! så himla vackert ju 🙂

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt att göra! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..