OM ATT SKAPA SITT BRÅTTOM

Syrran skrev ett så himla bra inlägg i sin blogg om att ”skapa sitt bråttom”. Hon menar att det är så lätt att fastna i hetsen som kommer med att vi har en utstakad vardag, att vi skyndar fast vi inte behöver och att vi lever ganska inrutade liv som man tillslut kan känna att man bara avverkar, utan att vara närvarande.

Läs hennes inlägg HÄR.

ptfia

Känner du igen dig?

Jag gillar verkligen den där meningen – jag skapar mitt bråttom. Inte för att det den säger är bra eller något att eftersträva, men för att den blir en väckarklocka. För många gånger så är det precis det vi gör, vi skapar vår egen stress. Vi går fort av ren rutin fast vi inte har någon tid att passa. Vi kastar oss in i saker, tackar ja utan att förankra det i en själv och fundera på om det passar och om man vill.

Vi planerar sommaren redan efter sportlovet, vi planerar nästa utlandsresa när vi är på en, vi längtar till nästa helg på måndagen och vi suckar längtansfullt efter nästa semesterperiod innan den vi är i är slut.

Bort. Iväg. Framåt. Bort. Iväg. Framåt. Bort. Iväg. Framåt. Bort. Iväg. Framåt. Aldrig stanna. Aldrig vila. Aldrig vara nöjd. Aldrig bara vara. Aldrig inte prestera. Aldrig pausa.

Bort, iväg, framåt ….

 

 1. Hanna skriver:

  Jag skapar verkligen min egen stress för jag är snabb och ”forcerad”. Det var inget problem förrän jag blev utmattad (främst pga för lite sömn och dålig självkänsla). Men nu som sjuk är mitt sätt ett problem! Främst stressar jag mig själv redan efter frukost då jag är ganska pigg och kan planera alldeles för mycket! Blir trött av mina egna tankar. Tror fortf att jag ska hinna mkt (1/3 av mina planer är realistiska att orka/hinna). Jag är också för snabb så fort jag ska göra något, är av eller på, bra på att vila men stressar (själv) så fort jag behöver göra något.
  Svårt när det är så jag är! Men jag försöker verkligen att tagga ner så jag inte stressar mig själv så mkt.

 2. Lotta skriver:

  Behöver höra detta. Dagligen. Väldigt viktigt.

 3. Kloka ord. Men viktigt att komma ihåg att lååångt ifrån alla stressar och skyndar. Ibland, absolut, men inte ofta. Försöker chilla och tom tänka att ”så skönt att jag missade bussen så kan jag stå här och inte göra ngt”. Det kommer snart att ny buss, en ny chans. Jag skriver bara detta för att påminna om att det inte finns ett ”man” utan bara ett ”jag” och jag väljer hur jag gör 🙂

 4. Loppa skriver:

  Klokt skrivet som vanligt!! 🙂
  Du ger ofta rådet att våga tacka nej till saker. Jag önskade att det för mig fanns fler saker att tacka Ja till. Jag har inte många vänner och vardagarna ser ofta lika ut. Alla har inte det ”problemet” tyvärr

 5. Sofie skriver:

  Jag känner igen mig så otroligt mycket och det har fått mig att må SÅ dåligt i mitt liv. Det har känts lite som att jag har levt mitt i en orkan, där jag ständigt måste framåt, vidare, uppåt. Aldrig kan stanna. Aldrig kan vila. Till slut var jag panikslagen över att jag en dag inte skulle orka mer men ändå inte vara ”framme”. Men sen träffade jag min fästman, och det var som att världen bara stannade. På det mest fantastiska sätt. Äntligen fick jag ro. Äntligen fick jag vila. Han gav mig verkligen gåvan av liv. Han gav mig friheten att bara vara i nuet, att vara grundad. Jag flyr aldrig mer, inte sedan den dagen jag träffade honom. Jag kan inte riktigt prata om det här eller skriva om det utan att tårarna forsar, för jag är SÅ tacksam. Så tacksam att jag träffade honom, för jag vet ju att jag inte klarar av att leva mitt liv utan honom. Vi träffades för 13 månader sedan, och nu är jag gravid med vår bebis och i höst gifter vi oss. Med det senare vill jag bara säga till er alla singlar där ute – ge inte upp! Och för er som lever i ett halvtaskigt förhållande – våga satsa! Min kille har ett 12 år långt äktenskap bakom sig och jag en 6-årig förlovning. Vi visste inte om varandra när vi bröt upp från våra tidigare förhållanden, men vi båda vågade tro att det fanns något bättre, något större där ute. Och för min del fanns det något mycket större än jag någonsin vågat drömma om. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..