RAW FOOD-FIKA OCH RECEPT

God morgon, lördag! Det är något speciellt med att vara här ute i sommarstugan. Förutom att det ger ett lugn som är svårt att hitta i vardagen så blir jag alltid så inspirerad till kreativa saker.

Efter några dagar av total stiltje så börjar det rycka i fingrarna och jag eller någon annan i familjen drar igång något projekt av olika slag. Det kan vara en utrensning, ommöblering, många timmars brädspel eller pussel, måla med akvarell eller den som är helt överrepresenterad – bakningen.

Och jag blir alltid mer sugen på både fotograferandet och skrivandet när jag är här. Men ja, bakning var det! Jag är sugen på att baka något snart så passar på att fylla det här inlägget med recept på goda saker.

Vi fick de här goda raw food-bakelserna till kontoret innan semestern och det kan vara roligt att testa när tiden finns. Nu ska jag avrunda och se vad som finns i skåpen.

Guide: Så bakar du raw food-bollar

Hittade flera goda recept på just temat raw food hos min gullekola Anja ↓

Raw chokladbrownie med kaffe och svarta bönor

Choklad- och apelsinfudge

Hemp Protein bliss balls

Och vill man inte baka något nyttigt tjafs som har ordet raw i namnet så finns här tre favoriter som är mer klassiska:

› Den godaste kladdkakan jag ätit: Citronkladdkaka! 

› En lyxigare variant av fruktsallad: Fruktsallad i vaniljmarinad med vispad grädde! 

› Och för alla som älskar maräng (som jag) men vill göra det superenkelt: Glömd kaka med färska bär!

 

 1. a skriver:

  Åh nu blev jag sugen på att baka! 🙂

  Jag har en liten fråga, 2013 körde jag ett Aetas program hos dig som jag mådde otroligt bra av både kost- och träningsmässigt. Efter det har jag fortsatt träna men i slutet av förra året blev jag sämre. Jag slutade träna och slutade äta bra mat. I år blev jag diagnostiserad med utmattningsdepression. Jag har nu börjat må så pass bra, även om den alltid finns med mig och på ett vis nog alltid kommer göra det, att jag kunnat börja träna igen vilket får mig att må jätte bra. Nu löptränar jag eller går till gymmet de dagar kroppen orkar och jag jobbar deltid. Det jag undrar, och jag hoppas verkligen inte att du tycker att detta är fräckt (för det är inte min mening), men jag undrar om det på någotvis går att få tag på mitt träningsupplägg igen? Jag vill självklart betala för det, och jag menar inte att du behöver agera pt utan mer om det går att få tag på mitt gamla träningsschema så att jag kan köra på själv och inspirerasav det.

  Förstår om det inte går men hade blivit jätte glad om det går på något vis 🙂

  Ha en jätte fin sommar. Kram

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt att du mådde så bra av ditt upplägg! Det gör mig så glad! Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med upplägget då det inte finns kvar efter att vi stängde ner 2015. Har du kanske kvar det på någon gammal dator eller så? Önskar att jag kunde hjälpa dig! Vad skönt att du börjar må bättre igen <3 Var rädd om dig! Många kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..