PODCASTEN OMÄNSKLIGT, AVSNITT 7

/ I slutet av inlägget finns reklam för podcastens huvudsponsor Valio /

Vi är nog många som kan skriva under på att vårt samhälle är byggt för det sociala. Vi ska visa upp oss, umgås, mingla, nätverka och synas för att finnas. Vi blir berömda när vi orkar hålla ett högt tempo, gå på många tillställningar och alltid är på. Men vad händer när man inte orkar? När man behöver ta en paus, stänga in sig och vara själv? Hur är det för den introverta personen i vårt sociala samhälle?

Och finns det gråzoner? 

I veckans avsnitt av vår podcast Omänskligt är rubriken ”Extrovert vs. introvert”. Jag berättar om när folk bara beskrev mig som ”sprallig”, vi upptäcker gråzoner och det där mitt i mellan som heter ”Ambivert” och Anna tar med oss till skoltiden.

Kan man vara både introvert och extrovert? Hur vågar man vara den man egentligen är när omgivningen redan bestämt sig för vem du ska vara?

Så, lyssna i någon podcast-apparna, acast, itunes eller där poddar finns! Och kom ihåg att klicka i prenumerera så får du alla avsnitt direkt i telefonen.

podcasten-omanskligt

/ Annons i samarbete med Valio /

Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack till vår huvudsponsor Valio! Vi vill tillsammans öka informationen om maghälsa – vad som påverkar den och hur vi kan förbättra den. 

Mejeriföretaget Valio är experter på laktosfritt och har en lång historia av att utveckla goda produkter för en bättre maghälsa. Valio har idag ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfritt. Varje år investerar de i forskning, utveckling och nya innovationer. För ditt välmående. 

Besök Valios sajt Lugna magen som är fullmatad med information om bl.a laktosintolerans, stress, maghälsa, forskning, stresstest och krönikor av mig, Anna och en dietist. Gå in på www.lugnamagen.nu.

Tack Valio!

 1. Vilket bra avsnitt! Jag är introvert och mår ibland dåligt över det då jag vill orka göra mer med andra än jag egentligen orkar. Har försökt att acceptera det men det går sådär. Tror du att man kan bli mer extrovert eller är det bara dumt att försöka?

  Tack för en bra podd!!

  1. Tack snälla för värmen! <3 Svårt att säga! Du ska såklart inte tvinga dig till något som får dig att må dåligt eller att bli någon du inte är. Kanske finns det ett mellanting som kan du hitta kraft i? Att välja några tillfällen då du försöker att lägga mer energi och social kraft och sedan planera in din återhämtning och vila därefter. Och som vi pratade om i avsnittet - att inte fastna i allt eller inget utan att försöka hitta gråzoner och göra varianter av det som får dig att må bra och blir balans för dig. Orkar du inte vara social en hel kväll, kom en stund. Kram!

   1. Tack för svaret 🙂 tänkte också på det där med gråzoner efter jag hade lyssnat på eran härliga podcast, får försöka tänka om och börja tänka att allt faktiskt inte behöver vara svart eller vitt utan att det kan vara grått också!

  2. Hej Malin,

   Öva på att vara både och och acceptera att du ligger mer åt ett håll. Att totalt gå emot vem man är gör inte en person glad och lycklig. Däremot att utmana sig själv att växa och bli bättre och tryggare på saker man tidigare ryggat för kan stärka både ett självförtroende och en självkänsla. Ha det gott <3

 2. Hej!
  Ville bara tacka dig och Anna för att ni spelar in den här podcasten! I varje avsnitt som jag lyssnat på tar ni upp ämnen eller situationer som jag kan känna igen mig i och får hjälp att reflektera över. Ser framemot att lyssna på senaste avsnittet :D!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..