VILL DU VERKLIGEN DETTA?

Såhär i slutet av sommaren så kommer en del tankar på förändring. Även om livet är snällt så tenderar vi att hitta saker som vi vill förbättra. Vår hälsa och vårt mående är en sådan sak som ofta ligger högt i prioritetsordningen efter lediga veckor. Och är det en sak som kan verka som en bagatell men som gör underverk för vårt välmående så är det det här med att planera smart.

Planera smart? Ja!

Jag vet inte vad det är som gör att vi så ofta tackar ja till saker utan att först känna efter och stämma av med både oss själva och vår planering. För visst gör vi det – tackar ja per automatik? Har vi inget annat bokat så ”måste” vi ju tacka ja, för vad kan man annars skylla på? Och hur många gånger har vi inte ångrat oss i efterhand. Bitit ihop och önskat att vi planerat annorlunda (läs: vågat tacka nej).

Ge dig själv en liten utmaning framöver:

Ta för vana att ta emot en förfrågan med lite is i magen. Låt den landa. Se efter hur det fungerar rent praktiskt och känn in hur du känner för det. Sedan lämnar du besked. Utgå från dig och dina förutsättningar. Säg inte ”ja” per automatik när du får en inbjudan, vare sig det är på jobbet eller privat – hur jädra roligt/bra/nyttigt/snällt/etc det än verkar. Öva på att ta emot inbjudan, låta den landa och sedan återkomma. Då ger du dig själv möjligheten att kunna planera smart och inte ta på dig för mycket.

pt-fia

Och en grej till! Din planering som var super för tre veckor sedan kanske inte är så bra just precis den dagen det ska ske. Våga boka om eller boka av när det krävs. Öva.

 

  1. Linda skriver:

    Precis som du skriver är hösten mycket utav en nystart. Jag funderar på att anlita personlig tränare online efter en vår med inaktivitet. Jag behöver någon äta och träna rätt för mig men har dålig disciplin själv. Helst av allt hade jag ju önskat att du hade din tjänst kvar. Men nu till min fråga har du någon du kan rekommendera i branschen som har lika kloka eller iaf nästan lika tänk som du kring mat och motion.
    Kram

    1. ptfia skriver:

      Åh, tack för dina värmande ord! <3 Känner mig inte trygg i att rekommendera någon/något jag inte provat så just online har jag för lite på fötterna att kunna rekommendera någon just nu. Men hoppas du hittar något du trivs och mår bra med. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..