RECEPT VÄRLDENS GODASTE BANANKAKA

Först:

Tusen tack till alla er som delar med er i gårdagens inlägg! Det är så många som mailat och berättat hur mycket hjälp de får av att läsa om andra tankar och erfarenheter kring detta. Vi återkommer till det här senare. Nu fokus banankaka ↓

Japp, det du ser ovan är inget mindre än det som jag påstår är världens godaste banankaka! Den är så god att det är löjligt och än så länge så har jag inte träffat någon som inte gillar den. Förra sommaren så gjorde jag den som en tårta vilket fungerade oväntat bra.

HÄR finns receptet på den!

Det bästa är att den är lätt att göra och blir riktigt saftig i mitten. Och går jättebra att frysa in om man nu skulle få för sig att inte äta hela på en gång … Prova denna!

Serveras förslagsvis med vispad grädde och färska bär. Eller med bara grädde. Eller grilla den snabbt på varje sida. Eller frys in i skivor, rosta i brödrosten och bred på smör.

Eller ät den som den är i all sin enkelhet. Eller lyxa till det ordentligt vid nästa helgfrukost och lägg den snabbt i en smörad stekpanna och stek gyllenbrun på varje sida!

Världens godaste banankaka

75 g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i bröad form. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten. Ta hellre ut några minuter för tidigt än för sent. Den är god när den är lite på gränsen till kletig i mitten.

Läs mer:

» Recept på mandel -och citronbotten med färska bär och italiensk maräng

» Världens godaste kladdkaka! 

 

  1. Jessica skriver:

    Om man vill ha kakan glutenfri, skulle du rekommendera att byta ut allt vetemjöl mot mandelmjöl? Eller borde man mixa lite olika sorter? Någon som har vana av att baka glutenfritt?

  2. Men asså….
    Ser ju heeeelt tokgod ut ju 🔝🔝
    Denna ska jag baka asap 👍👍👍

    1. ptfia skriver:

      Hurra vad roligt att höra, hoppas du gillar! 🙂

  3. Cecilia skriver:

    Jag håller med! Den är så himla god! När min kollega skulle sluta så bad han mig tom baka just den kakan till fikat. Han fick den för sig själv och så fick han receptet 🙂

    1. ptfia skriver:

      Åh vad fint att höra, måste vara det bästa betyget en kaka kan få! 🙂

  4. Astrid skriver:

    Åh, jag har testat detta recept tidigare när du lagt ut det och kan bara hålla med, den är MAGISK!

    Tips: Bytte hälften av mjölet mot mandelmjöl för extra saftighet, det var…. Mums.

    1. ptfia skriver:

      Vad roligt att höra! Och vilket topptips, får testa nästa gång! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..