SMOOTHIE MED KOKOSOLJA OCH PASSIONSFRUKT

Idag jobbar jag hemifrån med störst fokus på manuset för min kommande onlinekurs. När jag skriver på sådana här saker eller mina bokmanus så behöver jag verkligen få stänga in mig, träffa noll personer och hitta den där bubblan som behövs för att komma in i texten.

Att jobba hemifrån brukar ge bäst resultat, med förutsättningen att det inte är stökigt runt omkring, att balkongdörren står öppen och att jag har vart ute och rört mig en stund på morgonen. Att ta sig små pauser och fylla på med energi och sträcka ut kroppen är också viktigt. Ibland lurar man sig själv och tror att det är bättre att bara köra på i flera timmar, men den där pausen ger alltid ny energi.

Har redan planerat in att ta en paus i eftermiddag för att hugga in på prick det här fikat som jag åt häromdagen. Det symboliserar det här med balans rätt bra ↓

En smoothie med kokosolja och passionsfrukt och en biskvi från bageriet. Så goda på så olika sätt! Att ha kokosolja i en smoothie är för övrigt en hit. Det mättar, ger en god konsistens och bra fett.

Recept smoothie med kokosolja och passionsfrukt
ca 2-3 skålar

1 citron
2 bananer
1 msk chiafrön
1 passionsfrukt
1 msk kokosolja
ca 5 valnötter (kan uteslutas)
ca 4-5 dl frysta bär (jag hade hallon, blåbär och björnbär)
ca 3-5 dl valfri vätska (havremjölk, yoghurt, mjölk, mandelmjölk etc)

 Gör såhär:

Skala citronen och bananerna, gröp ur passionsfrukten och häll ner resterande ingredienser i en stark mixer. Häll sist över vätskan och mixa samman till önskad konsistens. Ju mer vätska desto mindre krämigt blir det.

När vi ändå pratar om smoothies – HÄR hittar du några tips på hur du får din smoothie mer proteinrik!

 

 1. Jenny skriver:

  Det ser SÅ gott ut!

  Jag har en undran – du använder ju ofta banan som en ingrediens i dina smoothies. Vet att det är en himla bra frukt (bär?) på många sätt och jag önskar verkligen att jag tyckte om bananer, men faktum är att jag riktigt avskyr smaken!
  Jättesynd då det är så smart och smidigt att använda i så mycket! Därför undrar jag om du vill ge lite tips på smoothies utan banan som ingrediens. Min standard här hemma är en med mango, ingefära, spenat och citronkvarg. Väldigt gott men söker gärna ny inspo! Vad är smartast att ha som substitut till bananen så att smoothien får sin krämighet?

  Många kramar och lycka till de sista veckorna som preggo <3

  1. Patsy skriver:

   Nektarin ger en jättebra krämighet! Testa det! Jag har oftast bara det och ingen banan. Hoppas du läser detta bara, det var några dagar sen du skrev din kommentar.

 2. Sofi skriver:

  Hej! 🙂

  Funderar över det där med kokosolja. Vad jag uppfattat är det inte hälsosamt utan innehåller stora mängder mättat fett. Varför skulle det vara nyttigt? Bara nyfiken på att förstå då jag själv är lite kluven och många bloggare promotar den här fettkällan.

  Det här är hämtat från Livsmedelsverket:

  Tropiska växtfetter som till exempel palmolja och kokosolja innehåller en stor andel mättade fettsyror. De mättade fettsyror som ingår i kokosfett föreslås ibland vara bra för hälsan men det finns inte stöd för att det skulle vara mer hälsosamt att äta kokosfett än annat mättat fett. Eftersom kokosfett och kokosolja innehåller över 90 procent mättade fettsyror kan det lätt bidra till en för hög andel mättat fett.

 3. Lotte skriver:

  Vad kommer online-kursen att handla om? Tycker det är så givande och lättillgängligt med online-kurs 🙂

 4. Patsy skriver:

  Set ser så gott ut! Och biskvier som jag älskar! :-p Men vad händer med kokosoljan om du blandar i den med kalla ingredienser? Det värsta är ju när det blir oljeklumpar för att det är för kallt?

  annars tummen upp

  1. ptfia skriver:

   Det har inte blivit några klumpar så fungerar fint och känner ingen skillnad i smak eller konsistens 🙂 Har visserligen en väldigt stark mixer så vet inte om det kan påverka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..