FANTASTIN OM TOM TID

Vet ni vad jag ofta drömmer om? Att ge mig själv tom tid. Hur ofta har man egentligen det? Ens tid fylls så snabbt på och även när man är ledig så finns det alltid något att göra, fixa, planer som bott i kalendern sedan länge, vardagens måsten och allt det sociala.

Just idag så fantiserar jag om ett par dagar där det är på riktigt tomt. Dagar då jag skulle kunna stänga av telefonen (hur ofta gör man ens det nu för tiden), låta internet vara och mest finnas till. Inte titta på klockan. Inte planera saker, inte vårda relationer, inte svara på mail eller fixa med det där och det där.

Bara få finnas till.

sofia ståhl pt-fia-3

Och ja, visst kan man få till stunder av dessa när det är semester, men även då så är ju tiden nästan alltid fylld med aktiviteter, umgängen och så vidare. Jag fantiserar om tom tid hemma.

Kan man ge sig själv tom tid? Säga att en återkommer till vardagen om två dagar – nu ska jag unna mig tom tid? Det vore coolt.

 

 

 1. Frida skriver:

  Jag gillar verkligen idén med tom tid. Mycket! Men hur gör man om man har en sambo? Jag menar, säger jag att jag ska ha tom tid så springer det ju ändå någon runt en och gör saker och en annan sitter där och gör ingenting? Jag blir stressad av den tanken.

  1. ptfia skriver:

   Hmm, kanske kan du ta upp idén som ett gemensamt förslag? Att ni båda ger varandra utrymme att skapa tom tid? Eller i vilket fall bjuder in till din tanke om att du vill skapa tom tid och förklarar varför, kanske kan det skapa förståelse och då också respekt i beteendet runt din stund. Ta hand om dig! <3

 2. Sanna skriver:

  Gör det Fia! Jag tror vi alla behöver det ibland. Jag stänger av telefonen minst en gång i veckan, ofta flera under några timmar. Då får jag tid att bara fokusera på mig själv. Ofta kommer man fram till kloka insikter under den tiden. Kram!

 3. Ellinor skriver:

  Jag lyssnade igenom många utav era podcast avsnitt igår (och fortsatte även idag… 🙂 )
  Vill bara säga att du verkar vara en så fin och ödmjuk person! <3
  Och, ni har en fantastisk podcast.
  Kram

 4. Lotta skriver:

  Do it! 🙂

 5. Lotta skriver:

  Tänker också att det bara är att bestämma sig, särskilt innan man får barn. Då är det ju få saker man verkligen måste göra, så länge man har mat och bostad så att säga. Men en enkel grej är ju att åka bort till ett lugnt ställe några dagar, eller att bara boka av saker hemma och helt enkelt inte göra något. Bara göra sånt man vill, låta allt annat vara. Går det inte hemma kan man ju åka bort några dagar, boka av allt och åka till skogen/sommarstuga eller liknande. Just skogen är ju så extremt välgörande. Var nyss där efter en hektisk dag på jobbet med jobba över-tid en timme. Som balsam för själen att gå i skogen och bara andas efter det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..