OM LIVET OCH ÄGGMACKOR

God morgon!

Jag vaknade med en märklig känsla i kroppen – var så tillfreds och glad igår kväll, men någon känsla letade sig in och störde ändå sömnen. Insåg att jag var vaken först när tankarna malt på ett tag och har haft svårt att slappna av nu på morgonen. Det är så mycket som pågår i livet nu, så det är väl inte konstigt att alla möjliga känslor och tankar drabbar en ibland.

Bara det hisnande ansvaret som kommer med att vår bebis snart föds kan ju få en darrig i knäna. Och det faktum att jag ska bli någons mamma. Och att jag behöver hitta ett fungerande sätt att kombinera mitt jobb med bebis. Och att jag driver ett eget företag med en anställd. Och att jag ibland känner mig som världens minsta människa (när ångesten hälsar på).

Typ så. Livet alltså. Det är verkligen en salig röra av hundra känslor, måsten, att kasta sig ut, sådant som känns obekvämt och samtidigt så fyllt av glädje, sådant som är vackert, omtanke och svett.

Nu svävade jag iväg från det jag egentligen hade tänkt skriva om – äggmackor. Men det får räcka med att konstatera att äggmackor kanske det bästa som finns i kategorin goda smörgåsar.

ptfia

» Recept på smoothies finns HÄR!

 

 1. Välkommen till livet som momtrepreneur =D
  Så länge man är snäll mot sig själv och lyssnar på sina egna och bebis behov och har krav som överensstämmer med livet som det är med bebis så kan det gå galant! Jag kör barn nr 2 i januari och livet som egenföretagare 🙂

 2. Petra skriver:

  Äggmackor o kanelbullar, tja det är livet det…. 🙂

  1. ptfia skriver:

   JA! 🙂

 3. Isabell skriver:

  Hej Sofia! Jag vill bara tacka dig! Jag gick o lyssnade på podden omänskligt idag och det hjälpte verkligen mig!
  Jag går nämligen på Balettakademien och det förväntas mycket av oss som går där och i dansvärlden finns en viss idé om att man aldrig ska nöja sig man är aldrig bra nog och man kan aldrig kämpa hårt nog och för en person som mig som redan är perfektionist lider av prestationsångest och alltid vill vara bäst är det ganska tufft! De senaste veckorna har jag varit så nedstämd och nu har jag även haft några anfall av panikångest och jag vet lixom inte hur mycket mer jag orkar! Och det är konstigt hur man kan älska något så mycket men att man kan omvandla det till något så ångestladdat! Det äter verkligen upp mig!
  Men när jag gick o lyssnade på er podd kändes allt så logiskt! Jag insåg att visst jag har förmågan att pressa mig själv till Max och verkligen kämpa kriga o lida för dansen men jag kan inte göra det hela tiden, jag vill intr längre riskera min egen mentala hälsa bara för att gå till skolan så nu har jag bestämt mig för att försöka lyssna och tillåta mig själv att inte alltid prestera och att kanske ta en vilodag från skolan ibland även om man känner pressen att man måste va i skolan!
  Så tack för att du finns där som stöd, en klippa i vardagen att vända sig till när det är tufft
  Ha en toppendag kram på dig

  1. ptfia skriver:

   Tack, tack tack för dina fantastiskt värmande ord, att du delar med dig av din vardag och verklighet och att du lyssnar! Fantastiskt fint att höra att du hittat fram till snälla tankar gällande den egna mentala hälsan. Ta hand om dig, kram! <3

 4. Maria skriver:

  Hoppas att du får en fin dag Fia!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..