GÖR ETT FRUKTFAT IKVÄLL

Vi ordnade en babyshower för en vän och jag passade på att gå loss med ett fruktfat. Varför gör man inte det här oftare?

Det är så gott, vackert, enkelt och kan varieras på hundra sätt. Behöver man en snabb dessert till många, vill engagera barnen eller bara lägga lite mer energi än vanligt på sitt mellanmål så är ju fruktfatet the shit.

Det här följer inget recept utan jag köpte ett gäng frukter, bär och non stop som sedan fördelades över en bricka. Det blev en salig blandning av vindruvor, apelsin, fikon, blåbär, ananas, passionsfrukt och kiwi.

Vill man ha något att dippa frukterna i kan man lägga till någon skål med hasselnötskräm, smält choklad, yoghurt, jordnötssmör, vispad grädde eller liknande. Och göra det extra gott genom att strössla över hackade nötter, krossade maränger, rostade frön, kokosflakes eller kakaonibs.

Eftersom det är fredag så kanske det passar extra fint till kvällens fredagsmys. Enjoy!

 

 1. Cecilia skriver:

  Amen lägg av så gott det såg ut! Ska genast skicka iväg min sambo på frukt-uppdrag! Tack för tips och ha en fin fredag!

  1. ptfia skriver:

   Tack själv! 🙂

 2. Patsy skriver:

  Så fint det ser ut! Dock är jag så fyrkantig och praktisk att jag tänker att ”hur ska jag äta ananasen?” ”nonstopen kommer bli uppblött i färgen” osv 😀 Men gott är det

  1. Erika skriver:

   Hahahaaa, exaaaakt så har jag också tänkt! Har väntat på att någon annan skulle skriva, för jag vågade inte vara den enda som såg detta från denna synvinkel. Hahah, ändå kul!

  1. ptfia skriver:

   Hoppsan! Vi högg in med en kniv och skar upp den och non stopen var god så det var inga problem. Sedan behöver man ju inte göra prick som jag gjorde utan välja sin egen variant 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..