CHOKLADBOLLAR MED DADLAR

Det är tisdag vilket betyder att jag gått en vecka över tiden! Så uttråkad jag börjar bli nu. Försöker att ta dagarna som de kommer och njuta av lugnt, men både kropp och psyke börjar är så redo för förlossning att det är svårt att inte bli frustrerad ibland.

Hungern är något utöver det vanliga nu och jag gör mitt bästa för att äta något nästan hela tiden. Behöver all energi jag kan få inför utmaningen som väntar. Kim gjorde de här chokladbollarna med dadlar till mig, bra fika på nätterna när jag går och krafsar  kylen.

Han gick inte efter något exakt recept utan höftade hejvilt efter mina instruktioner. Men ungefär såhär:

1 pkt färska dadlar (läggs i vattenbad någon timme innan)
någon dl havrekli
ca 1-2 dl solroskärnor
ca 1 kopp kaffe
1 msk kokosolja
1 msk honung
ca 2-4 msk kakao
en nypa salt
kokos att rulla i

Mixa ihop allt. Höfta dig fram till en god konsistens och smak. Ställ en stund i kylen så att smeten får stelna. Rulla till bollar, rulla i kokos. Ställ kallt. Njut!

Åh. Blir helt blödig nu (vilket visserligen inte är så svårt nu för tiden). Medan jag skrivit det här inlägget så smsade jag Kim om att jag kanske ska gå och köpa indiskt till middag. Han svarar ”har redan köpt det till dig, kommer om tio”. Tydligen så visste han att det var vad jag ville ha när jag sa att jag inte var sugen på något och bara ville ha satsumas till middag. Gullekimse!

Ska fördriva den här kvällen med att baka filmjölkslimpa, vila och se någon serie. Hoppas att ni har haft en skön dag!

 

 1. Jenny skriver:

  Hejja bebis! Är inne här väldigt sällan för tillfället, sidan är tyvärr alldeles för svår från mobilen med reklam som lägger sig framför och inte kan stängas, samt otydligt vad som är blogginlägg och vad som är länkade bilder till annat.

  Men var egentligen bara ute efter att säga lycka till.

 2. Karin W skriver:

  Det lät väldigt gott!
  Vet hur det är att gå över tiden (gjorde det med mitt första barn men inte med det andra) men det enda du kan vara säker på är att du inte väntar förgäves. Bebis kommer när bebis är färdigbakad! Kram!

 3. H skriver:

  Alltså det där, det är riktigt kärlek!

 4. Maja skriver:

  Gud vad gott!

 5. Emma skriver:

  Läste att de som åt 6 dadlar om dagen från v 36 födde närmare bf än de som inte gjorde det. Kanske är detta som blir din mirakelkur 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..