PODCASTEN OMÄNSKLIGT, AVSNITT 20

Söndag! Nytt avsnitt av vår podcast Omänskligt! I det här avsnittet pratar vi om något som vi nämnt under tidigare avsnitt men inte gått in på djupare – Offerkoftan och offermentaliteten!

Vad är då en offerkofta? Hur hanterar man personer som bär en offerkofta?

Enkelt förklarat så beskriver vi en offerkofta som en person som upplever att allting drabbar hen, att det ofta är så väldigt synd om hen och att hen har så mycket otur, att världen är emot hen och att det ofta kan bli hus i helvete om man omedvetet råkar säga något som offerkoftan blir kränkt av.

Vi pratar om fenomenet och hur man kan hantera det. Och det här med att se det som att allting drabbar en. Vad är det för skillnad på att uppleva att allting drabbar en mot att saker och ting händer en?

Och hur jobbigt är det inte när man själv hittar sig själv med offerkoftan på? 

Anna tar ett exempel om hur någon blir kränkt av fruktkorgen, vi konstaterar att offerkoftan såklart grundar sig i något djupare och jag berättar om hur svårt jag upplever att det är att konfrontera någon som har en offerkofta på sig. Det och mycket annat finns i veckans avsnitt!

omanskligt-4

Lyssna direkt här nedan eller i itunes, din podcast-app eller där poddar finns. 

↓↓↓

 

  1. Alex skriver:

    Nu har de bara varit förskrivna tidsinställda blogginlägg i flera dagar, hoppas på bebis uppdatering snart så spännande 😍 kram

  2. Ida skriver:

    Hej! även fast jag inte är gluten intolerant eller känslig för gluten funderar jag på att sluta äta gluten, människor gör ju detta ur hälsosynpunkt. och jag vill ju självklart vara hälsosam, hur ser du till detta? Är gluten ohälsosamt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..