HENNES NAMN ÄR …

Edith Linnéa Ståhl ♥

Att hitta ett namn till vårt barn har vart en krokig resa. Vi valde att inte ta reda på könet innan så vi letade namn till både en dotter och en son. Det började med att Kim ratade alla mina förslag, utan att komma med några egna. Sedan kom han med egna förslag, men när jag frågade om han fortfarande gillade dem två dagar senare så var det ”det där namnet har har jag aldrig sagt”. Jahapp, tillbaka på ruta ett.

I början stod vi väldigt långt ifrån varandra då jag gillar mer traditionella tant- och gubbnamn medan Kim är lite modernare. Tillslut landade vi i två flicknamn som båda gillade och två pojknamn varav jag gillade ett och Kim ett. Hade vi fått en pojke hade vi alltså inte vart helt överens.

Redan i förlossningsrummet så fick hon sitt namn: Edith. Det var bådas favorit och kändes så rätt.

Hennes andranamn Linnéa är från min lillasyster och bästa vän Linnéa, Hon är ju även en av Ediths mostrar.

Vår lilla älskling, Edith!

 

 1. Patsy skriver:

  Så fint namn! och en fin flicka. Så bra att det kändes rätt direkt.

 2. Klart hon ska heta Edith, superfint namn på en väldigt söt liten tjej. Grattis igen! 😃

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack! 🙂

 3. Ida skriver:

  Så fint namn 😀 Hon är så himla söt!!

 4. Åh, blev så glad när jag läste detta! Känns fint att ha samma namn som ens förebilds dotter! Hon kommer få mycket komplimanger för namnet och troligen vara ensam om att heta det i framtida skolklasser och så vidare, vilket kommer vara skönt kan jag lova. Kramar! <3

  1. ptfia skriver:

   Men åh vad fint att höra! Kram!

 5. Emma skriver:

  Vår lillatös heter också Edith, men föddes i början på augusti i år. Så fint namn. Vi hade ett annat tjejnamn men tyckte inte det passa men efter tre dagar så satte maken namnet och det kändes klockrent. Våra barn heter Nils och Edith 😀

  1. ptfia skriver:

   Nils och Edith, så fint! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..