TILL DIG – REFLEKTION KRING TRÄNING OCH RÖRELSE

Det här med att utgå från sig själv har vi pratat om många gånger. En sådan simpel sak som att säga ”hur mycket måste jag träna” kan med fördel bytas ut till ”hur mycket vill jag träna” eller ”hur mycket behöver jag träna för att må bra i min vardag”.

Det är lätt att hamna i en obekväm slentrian där vi bara gör utan att hinna reflektera. Ibland kan det vara bra att pausa, känna efter och se om vi trivs.

Fundera på frågorna nedan, fyll i din vision och jämför den med ditt nuvarande läge.
Är du där du vill vara rent träningsmässigt? Vilka förbättringar kan du göra?

» Behöver du röra på dig varje dag för att må bra? Om ja, på vilket/vilka sätt?

»  Hur mycket tid och energi vill du lägga på träning och rörelse?

»  Vill du träna så ofta som flera gånger i veckan eller trivs du med en eller två?

»  Tränar du det du tycker är genuint roligt eller för att du känner att du måste?

»  Trivs du som det är idag eller vill du förändra mängden du rör på dig och hur?

»  Vill du lägga tid på vardagsmotionen, som att cykla, gå osv istället för bussen? Och hur högt värderar du det?

pt-fia

Och den kanske viktigaste frågan (okej, frågorna) av allt: Vad är träning för dig? Vad räknas som träning och hur mycket av den varan behöver du? Och rörelse, hur viktigt är det? På vilka enkla sätt kan du röra på kroppen lite då och då under dagen?

 

 

 

  1. Alex skriver:

    Är de bara jag som kollar bloggen efter uppdatering om de skrivits eller någon bild på söta lilla Edit 😀 vill se mer!

  2. Josefin skriver:

    Så himla bra frågor att reflektera kring 🙂 Jag tränade förut mer än jag gör idag, men hade mindre vardagsmotion. Funderade kring det och kom fram till att just promenader är så himla viktigt för mitt välmående. Idag så tränar jag mindre på gym, och är ute och går mer istället. Mår så bra av den friska luften och lugnet. Tänker att jag ska försöka få in något pass med yoga i veckan men sen får det räcka, jag tänker inte längre pressa och stressa mig. Hur bra blir träningen ändå liksom när man stressar från jobbet och springer till gymmet för att ha ett ”gott samvete” nä. slut på det 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..