INSPIRATION > RECEPT OCH MAT

Mat! En av livets bästa grejer i mitt tycke. Eller ja, det var ju det innan graviditeten och amningen. Nu för tiden är jag mest trött på att äta och försöka hitta på nya saker att äta. Gissar att det har med hormoner att göra men få saker smakar riktigt lika gott som det gjorde innan. Och jag har fortfarande så oerhört svårt att bli mätt. Hinner tröttna på smak och konsistens innan jag blir riktigt mätt och då är det svårt att fortsätta.

Det känns som att det enda jag äter är satsumas, ingefärskola från Reneé Voltaire, smoothie och typ mackor. Och tillagade måltider såklart. Jädrar vad jag saknar mitt gamla jag när det kommer till mat och ätande. Förhoppningsvis så kommer det tillbaka efter amningen.

Hur som helst, för att försöka inspirera mig själv – och förhoppningsvis några av er – har jag samlat ihop 6 favoritrecept. Helt utan något annat syfte än att det är förbaskat gott och värt att prova. Hoppas ni gillar!

» Recept: Hasselnötskakor med kokosolja och kokossocker 

pt-fias tio i topp

» Recept: Laxfilé, kokosris och mangosalsa

» Recept: Så gör du en mättande halloumitallrik

sa-gor-du-en-mattande-halloumitallrik-2

» Recept: Världens godaste kladdkaka

» Gröt på havrekli med skummad mjölk

Det här med att skummad mjölk på gröt är för övrigt svingott!

 

 1. Frida skriver:

  Ibland slocknar inspirationen men vilka bra recept FI delade med dig av!! 😀

  1. ptfia skriver:

   Åh vad roligt att höra att du uppskattar! 🙂

 2. Marina skriver:

  Alltså du och dina frukostar <3
  Jag svär, du skulle öppnat ett frukostställe i varje storstad i Sverige, skulle sälja som smör 🙂

  1. ptfia skriver:

   Men åh, vilken go tanke! <3 <3

 3. Alex skriver:

  Jag hade också svårt att äta och det visade sig vara början till depression, blev som en ond spiral då bristen på kalorier och att jag inte blev ordentligt mätt gjorde att jag mådde sämre, fick tips om att dricka proteindrinkar och äta mer fett och protein som mättar länge och de hjälpte

  1. ptfia skriver:

   Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter! <3

 4. (HEJ FINA FIA <3)

  IDAG ÄR DET VÄRLDSDIABETESDAGEN. SVERIGES FÖRSTA TV-SÄNDA DIABETESGALA. PETER JIHDE OCH MOLLY SANDÈN MED FLERA KÄNDA KOMMER VARA MED. DENNA OKUNSKAP OM DIABETES TYP 1 MÅSTE FÖRSVINNA. FLER OCH FLER DRABBAS AV DIABETES TYP 1.

  1. ptfia skriver:

   Viktigt att uppmärksamma! 🙂

 5. Åh jag hoppas och håller tummarna för att ditt vanliga matsug kommer tillbaka snart. Det är hemskt när det försvinner om så bara tillfälligt. Man känner sig lite halv under tiden nästan. Förresten jag bara måste fråga; vart vart har du köpt tallrikarna? Jag menar de som är lite djupare och oregelbundna i formen. Fantastiskt vackra och som jag letar efter något liknande! Stor kram, tack för en trevlig blogg! Jag hoppas du får en riktigt riktigt fin tisdag! Kram

  1. ptfia skriver:

   De är från House Doctor (köpta på Room). Tack och detsamma till dig! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..