LÄSARFRÅGAN OM BARN PÅ BILD

Hej Fia!

Skulle vilja höra lite hur ni tänkt/tänker kring bildexponering av ert barn? Är det något som du och din partner har pratat om eller funderat kring? Har ju sett att du lagt upp bilder hittills, kommer du fortsätta med det oavsett ålder på er dotter? Finns det typer av bilder som du inte skulle lägga upp? Har du några tankar kring rätt och fel och borden kring detta i en medial värld? Vore intressant att höra dina åsikter!

Kram!

Intressant och viktig fråga! Vi har pratat om det och kommit fram till att nu när hon är bebis så är det okej att hon är med på bilder, men det kommer att bli mindre och mindre ju äldre hon blir. Jag har någon tanke om att hon kanske kan vara med nu det här första året eller så, men har inte bestämt något utan tar det som det kommer beroende på hur saker och ting utvecklas. Jag tror på magkänslan här och har svårt att bestämma det helt strikt innan.

Är dock ganska säker på att jag inte kommer vilja ha henne på mängder med bilder när hon går från bebis till en liten flicka. Men det är som sagt svårt att veta innan så vi tar det lite som det kommer. Och så snart hon blir lite större så får hon bestämma själv.

Jag kommer aldrig att lägga upp bilder där hon är avklädd eller naken. Skulle aldrig visa upp henne i privata situationer som bad, blöjbyte eller liknande. Det är svårt att säga om det finns något som är rätt eller fel eftersom det är upp till varje förälder. Det enda som jag isåfall skulle säga känns onödigt och läskigt är just nakenbilder på barn och bebisar.

Det finns så många sjuka människor och jag förstår inte syftet med att lägga upp nakna eller avklädda barn på internet, även om det är ens privata facebook eller liknande.

pt-fia-edith

Hur resonerar ni i den här frågan? 

 

 1. Louise skriver:

  Jag/Vi har nog resonerat ganska lika som du/ni verkar göra. 🙂 Kram!!!

 2. Emelie skriver:

  Hej!
  Jag och min sambo har också valt att inte lägga ut någon bild på vår 4 månader gamla dotter. Inte för att vi dömmer de som gör det utan det är enbart för att det inte känns bra att ha henne där, öppet för alla. För även om mitt instragram är låst så finns fortfande bilderna ute i cyber. Hur som helst så är det ju upp till var och en 😌

 3. Fia skriver:

  Vi har valt att inte lägga ut bilder över huvud taget. Vi har heller inte skrivit något om graviditet, att vårt barn föddes eller liknande. Hon kommer inte att få välja att vara med på bild. Ett barn ser inte konsekvensen av att finnas på sociala medier vare sig det är självvalt eller ej. Så hos oss är det nog mer nej ände flesta. Jag är oerhört mån om vår integritet.

 4. Sara skriver:

  Jag tänker att så länge barnet inte själv kan säga om den vill vara med på bild eller inte så avstår jag ifrån att lägga upp 🙂

 5. Ständigt aktuell frågeställning som kan leda till hetsigt klimat vid tjejmiddagen;) Jag tycker att, i den här precis som så många andra områden vad gäller barnuppfostran, så är det upp till var och en. Magkänsla och sunt förnuft räcker långt. Och alla behöver inte tycka/tänka samma. Man är en bra förälder oavsett.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..