FREDAGSTIPSET

Träning, träning. Eller bara att använda sin kropp. Röra på sig. Oavsett vad vi kallar det så bör vi komma ihåg att det enkla kan räcka. Här är två tips att ta med sig i helgen. Jag ska själv ta till mig det första och lägga till benböj och något utfallssteg. Börjar bli sliten i rygg och baksida och gissar att det delvis beror på mina försvagade stjärtmuskler (från graviditeten).

Att lägga fokus på baksidan är för övrigt något av det viktigaste vi kan göra som moderna stillasittande människor. En stark rygg, rumpa, lår och nacke är så viktiga för att orka med – plus att det minskar skaderisken. Men mer om det i ett annat inlägg.

Här är två tips ↓

1.

Piffa till morgonpromenaden eller joggen med diverse enkla styrkeutmaningar som utfallssteg eller burpees. Det höjer pulsen och ger en roligare utmaning. Det är även ett bra sätt att börja bygga upp kroppen i ett tryggt tempo för den som inte vill träna ett helt pass.

Exempel:

– Utfallssteg mellan lyktstolpar
– Jämfotahopp eller klättra på alla fyra uppför alla trappor du passerar.
– Hoppa skridskohopp i varje backe
– Göra burpees som avslutning på promenaden
– Gör armhävningar mot bänkar eller kliv upp på dem i ett raskt tempo

En bild med Edith i magen. Av Erik.

2.

Variera plankan på så många sätt du kommer på. Gör den på sidan, på händer istället för armbågar, med benlyft, med vridning, med armhävning, med rotation i höften, med steg framåt eller med armbågsklättring.

Var bara noga med att först hitta den där brännande punkten i magen och försök att behålla den i alla varianter. Och gör alting långsamt hellre än snabbt för att inte tappa coren.

 

Glad fredag! 

 

 1. Sara skriver:

  Min fredag gick åt till att ta sovmorgon, njuta av tacos på kvällen med sambon, käka lite gott godis och se film <3 Träning/Rörelse får bli imorgon istället med denna inspiration 🙂
  <3

 2. JOHANNA skriver:

  Jag ska lägga mig på pilatesbollen och göra en ”långeman”. 5 dagar sedan förlossning och det spritter i kroppen men jag får inte promenera för mycket än för barnmorskan så det får bli till att sträcka ut kroppen lite grann till att börja med 🙂

  1. ptfia skriver:

   Grattis till bebis! <3 Och låter skönt att sträcka ut! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..