TANKAR OM KROPPEN

Kroppen alltså. Är så fascinerad. Sedan jag blev gravid så har jag skänkt många tacksamma tankar till min kropp. Jag har inte alltid behandlat den jätteväl de senaste tio åren och ändå så fortsätter den att visa hur fantastisk och stark den är.

Jag gick från min uppväxt med längdskidor och mycket aktivitet till många fester och mindre träning. Efter det började det som skulle resultera i min utbrändhet. Många år av stress, press, ångest, nedstämdhet och mörker. Till slut blev jag sjuk och kroppen lade av. Vägen tillbaka var intensiv och skitsvår, kanske särskilt svår för kroppen eftersom den gick så sönder. Under min väg tillbaka så skadade jag armbågarna allvarligt. Och rehabade mig tillbaka.

Och fyra och ett halvt år efter att jag blev utmattad så blir jag gravid på första identifierade ägglossningen.

Och jag hade en bra graviditet – och även om det stundtals var oerhört krävande mentalt så var kroppen stark här med. Och i förlossningen. Och nu återhämtningen efter förlossningen. Kroppen är helt magisk. Min och din.

pt-fia-forlossning

Jag tänker ofta på hur tacksamma vi ska vara över den kropp vi har. Den kanske inte alltid ser ut prick som vi önskat eller är så stark, smidig, hel osv som vi försöker få den till. Men vi ska vara tacksamma för den kropp vi har. Och ta hand om den så fruktansvärt noggrant. Är vi snälla mot kroppen så är kroppen snälla mot oss.

 

 1. Bella skriver:

  Väldigt, väldigt fint inlägg. Tack! <3 Kroppen är fantastiskt!

  1. ptfia skriver:

   Värmer så att höra att du uppskattar! <3

 2. Marita skriver:

  Hej! 50 år , 4 barn , benskör, varit utbränd, gall operation, underlivsoperation, bantat typ hela livet, sköldkörtelproblem, ibs…..Inte konstigt att kroppen är trött ibland. Har på senaste åren tagit hand om kroppen och mig själv bättre.
  Men pga av varsel på jobbet blivit tvungen att ta ett jobb jag egentligen inte orkar – det är för tungt-har ramlat tillbaka lite och känner mig sliten.
  Imorgon ska jag göra något åt detta , behöver ringa runt lite till olika personer. Det är inte värt att köra slut på sig på detta viset. Äldre och klokare efterhand…….// Marita

  1. ptfia skriver:

   Tack för att du delar med dig! Ta hand om dig! <3 <3

 3. Malin skriver:

  För mig känns det som en ouppnåelig dröm att titta på min kropp och säga att jag tycker om den. Den är för tjock, för klumpig, har hormonfel så den blir ännu tjockare och får hår på fel ställen. Dessutom har den gjort ont i ryggen halva mitt liv. Den har för visso skapt 3 barn, men ser fortfarande ut som den skapar flera 🙁

  1. ptfia skriver:

   Tack för att du delar med dig! <3 Kanske kan det vara något litet varje dag med din kropp du kan uppmärksamma med extra värme? Kanske inte hela alltet på en och samma gång utan lyfta fram det du faktiskt tycker om? <3 <3

 4. Emelie skriver:

  Va kul att höra att du blev gravid på första identifierade ägglossningen 🙂 Jag och min sambo håller på att försöka få barn nu, jag undrar bara om du använde dig av stickor, temp eller bara försökte räkna/känna efter när du skulle hitta ägglossningen?

  Tack på förhand 🙂 Mvh Emelie

  1. ptfia skriver:

   Använde mig av Natural Cycles! Stort lycka till! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..