5 SNABBA HÄLSOTIPS

Jag sitter på badrumsgolvet och skriver bredvid Edith som slumrar så gott på skötbädden på golvet (och luftar rumpan). Det ger flashbacks till när jag bodde hemma och ofta kom hem från skolan och lade mig på det varma badrumsgolvet. Kunde ligga där långa stunder och filosofera om typ det kommande vuxenlivet och allt som pågick med kompisar osv.

Men! Det här inlägget ska inte handla om gamla minnen utan om hälsa. Har satt ihop fem snabba hälsotips – Varsågoda!

ptfia

1. Var smart när du sätter dina mål. Det betyder att du bör ta hänsyn till din vardag och vad som faktiskt är möjligt och att du sätter ribban där du kan nå den. Börja med en eller ett par träningspass i veckan och se resten som en bonus!

2. Öva på att se hälsa och träning som en kärleksförklaring till dig själv. Förhoppningsvis så ska du må bättre av att ta hand om dig, träna och äta hälsosamt så se till att det du gör är sådant du får energi av.

3. Upprepa inte gamla misstag. Gå inte på samma träningshets som du gjort varje januari om den ändå inte fungerar eller gör dig glad. Prova att träna lagom så du håller en längre period.  Det känns betydligt sundare och klokare.

4. Lägg till istället för att ta bort. Fokusera på att lägga till hälsosamma val och vardagsmotion istället för att sätta dig själv på ett strikt träningsprogram och stryka allt som är roligt och lustfyllt. Lägg till rörelse och träning lite och oftare.

5. Planera in träningen i kalendern. Genom att skriva in träningspassen, rehaben, rörelsen, träningen och promenaderna så skapar du bättre förutsättningar för att uppnå det du vill.

 1. Lina skriver:

  Hej Sofia!
  Har du möjlighet att skriva om överträning, ortorexi eller en osund syn på träning. När vet man att det har gått till en överdrift? Hur påverkas kroppen osv?

  Sköt om dig,
  Kram!

  1. ptfia skriver:

   Såklart, ska se till att komma ihåg att ta upp det i ett kommande inlägg! Ta hand om dig. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..