ETT KNÄCKEBRÖD TILL FRUKOST?

Det här är inte en stor grej egentligen, eller så är det det … Jag kan bara inte släppa det här med att en del verkar äta ett enda knäckebröd till frukost? ETT? Hur blir man ens mätt på ett knäckebröd? Eller är inte ambitionen att bli mätt utan att bara stilla den värsta hungern? Jag upplever att ett enda knäckebröd snarare förvärrar hungern.

Är det för att det verkar mycket att äta flera? Det verkar finns någon slags norm om att man äter ett eller max två knäckebröd. Är det ingen som äter fyra ibland?

Anledningen till dessa grandiosa tankar är att jag återkommande ser folks frukostbilder på typ ett knäckebröd och ett glas juice eller ett knäckebröd och ett ägg swisha förbi i flödet och jag fattar inte grejen.

chiapudding recept havremjölk-3

Jahapp. Det här kan nog vara det minst vettiga blogginlägget jag någonsin skrivit, men någon måste förklara för mig. Hehe .. Tack på förhand!

 

 1. Nattis skriver:

  Apropå mat och amma. Jag själv har en 2-veckors bebi med lite magknip vissa nätter. Försöker undvika och ska nu helt ta bort mjölkprotein. Utöver generella andra gasbildande. Verkarcreagera kraftigare när jag bara ätit som vanligt med mjölkprotein, så ska testa.

  Har du några tankar i detta själv o förhåller dig på nåt sätt i detta? Vissa tror ju absolut inte att det man äter påverkar bröstmjölken medan andra tror det stenhårt.

  Samma med kosttillskott så säger min bvc-tant att inte äta några såna nu i amning då man inte vet vad som går ut till bebi. Men samtidigt säger vissa att man bör äta järn, b12, omega-3, och sen vissa käkar selen o zink för hår/hud.

  Hur ställer du dig i dessa frågor? Jag försöker läsa på mer o mer. Försöker göra allt så bra som möjligt.
  Önskan om inlägg ^^,

  Kram från Nattis i norr med en liten Agnes

 2. Jag har hela mitt liv kämpat med frukost, när jag gick i skolan var det 3-4 tuggor på en rostmacka sen tog det stopp. Nu i veuxen ålder får jag i mig äggröra på 2 ägg sen är det nog, blir bara illamånde om jag äter mer. Är en riktig kvällsmänniska och det är som att magen inte riktigt vaknar förren vid lunch. Vid eftermiddagsmellanmålet kan det lätt bli 3-4 knäckemackor! Och som oftast blir det även en kvällsfika efter middagen också!

  För min del handlar det helt om dygnsrytmen, igen norm eller tankar om att jag inte borde äta mer än så! 🙂

 3. Anna skriver:

  TACK!
  Jag fattar absolut ingenting! Och alla frukostförslag i tidningar där man ska äta typ ingenting… Alla är vi såklart olika vår hunger men ett knäckebröd och ett ägg…nä 😀

 4. Skulle jag äta knäckisar till frukost behöver jag MINST 4 stycken, och isåfall med supermycket med pålägg 😂

 5. Jemima skriver:

  TACK! Känner mig så stor i maten när jag inte blir mätt på två knäckebröd, tack att du säger detta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..