JAG ÄR NY AMBASSADÖR FÖR PLAN INTERNATIONAL SVERIGE!

Vet ni, det här gör mig så oerhört stolt – jag är ny ambassadör för Plan International Sverige!

Det känns oerhört hedrande att få det här uppdraget och känns viktigt att kunna bidra till en organisation som funnits med mig sedan jag själv var barn. Min första kontakt med Plan var när min familj fick ett fadderbarn – en liten flicka som var ett år yngre än min lillebror. Jag själv var 9-10 år gammal och tyckte det var så coolt att ha kontakt med ett annat barn så långt borta. Varje brev som kom med uppdatering om hennes liv var en höjdpunkt. Speciellt när vi fick bilder på henne och hennes vänner och familj. Det blev mer verkligt då.

Började snabbt drömma om att åka och hälsa på henne en dag och gick i de tankarna när jag skulle ta studenten och iväg och resa. Nu valde jag att flytta till USA och jobba som au pair istället men tanken om att någon gång resa som volontär har alltid funnits kvar. Nu kanske den kan bli verklighet med Plan.

Tillsammans med PLAN så kommer jag att jobba för att sprida kunskap och information om barns rättigheter – och nu behöver flickor extra uppmärksamhet. För första gången på länge så går utvecklingen bakåt. Flickors rättigheter försämras drastiskt och vi måste agera.

Mamma rotade fram några gamla papper och en bild, så fint att hon sparat det ↓

ptfia-plan

Jag har så mycket att berätta men vi börjar såhär. Det här känns stort och hedrande för mig – speciellt nu när jag har en egen dotter.

En sista grej! Köp världens viktigaste julklapp: Stoppa könsstympning!

Från Plans hemsida: ”Omkring 200 miljoner flickor och kvinnor i världen lever med följderna av könsstympning. Ingreppet kan leda till infektioner, infertilitet, kronisk smärta, komplikationer vid förlossning och i värsta fall döden. Könsstympning utförs nästan uteslutande på flickor under 15 år. Om nuvarande trend fortsätter kommer ytterligare 15 miljoner flickor att utsättas för könsstympning till år 2030. Vi vill sätta stopp för den trenden. Ditt bidrag behövs.”

Klicka HÄR för att läsa mer!

 

  1. Sabina skriver:

    Grattis! Vilket fint och viktigt uppdrag!!

    1. ptfia skriver:

      Tusen tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..