DEN HÄR VECKAN …

… vill jag:

Fokusera på att fixa saker så att det bara är köra igång livet nästa vecka. Typ köpa gymkortet här bredvid så jag kan träna på ett smidigt sätt, storhandla, röja lite här hemma och förbereda blogginlägg så det finns några på lager. Och köpa nya blommor till köksfönstret, julstjärnorna har gjort sitt.

… ska jag:

Ha bebisdejt (lunch och promenad) med en kompis imorgon, på 3 månaderskontroll och vaccination för Edith, ha en riktig köttardag på torsdag då min koordinator Elin kommer hit och promenerar med Edith så jag får jobba fokuserat någon timme i taget. Och köra mitt första pass på gym sedan jag pausade med min PT innan semestern. Längtar!

Och juste, vi ska börja introducera en läggningsrutin till Edith.

… behöver jag:

Fundera på vilken rutin jag behöver skapa för att få ihop dagarna på bästa sätt. Det lutar åt att försöka få Edith i säng tidigt på kvällarna så hon får alla timmar hon behöver och själv lägga mig tidigt för att kliva upp tidigt och kunna stöka undan så mycket jobb jag kan när hon sover på förmiddagen och vid lunch. Vore så skönt att kunna ha större delen av eftermiddagen och hela kvällen fri från dator och telefon.

… borde jag:

Ingenting. Bara njuta av att de flesta i min bransch fortfarande har jullov och passa på att ta det lugnt själv.

… vill jag:

Spendera tid i köket. Är så bortskämd med att Kim tagit prick all matlagning, handling och sådant fix (med några få undantag) sedan slutet av graviditeten så har nästan glömt hur man gör. Är sugen på att göra granola (typ det här receptet) och baka något bröd (något av de här recepten).

 

 1. Ellen skriver:

  Dela jättegärna med er av er läggningsrutin för Edith sen! Jag har själv en 1.5 månaders och alla tips och info om hur andra bebisföräldrar lägger upp vardagen är så värdefulla.

 2. Anonym skriver:

  Hej Fia!

  Kan inte du prata lite om vänskap, hur ofta man ”bör” träffa sina vänner och hur man ska förhålla sig till att vissa vill ses mer än vad man själv känner för? Jag har känt att det senaste halvåret har jag haft jättemycket stress över att jag inte känner för att umgås med vänner lika ofta som jag egentligen ”borde”. Jag har varit sjuk i utmattning sedan början av året och valde ganska tidigt att prioritera sådant som ger mig energi. Givetvis får jag energi av att träffa mina kompisar, jag är helt fylld av glädje efteråt, men dagen EFTER så är jag helt SLUUUT. Spelar ingen roll om det bara var en lunch eller en hel kväll av umgänge, jag får sådan ångest dagen efter av att jag inte var mitt bästa jag eller ”tycker hon verkligen om mig” ”är jag rolig att umgås med”..? Jag har till och med mist en av mina närmsta vänner för att jag inte ville ses varje vecka, utan kanske 1 gång i månaden, men det tyckte hon inte var okej.

  Jag är säker på att inte träffa kompisar varje vecka är rätt för mig. Jag är en rätt introvert person. Varför känner jag mig som en den största boven? Istället för att tänka att mina kompisar borde acceptera hur jag är, får jag dåligt samvete över att jag inte är som de önskar att jag vore.

  Du är bäst!

 3. Granolan skall jag testa att göra i nästa vecka… den ser riktigt smarrig ut!

 4. Lens skriver:

  Ett litet tips, ta det lugnt dagen efter vaccination. Min lilla har blivit jättegnällig och febrig (natt och dagen efter), så vi har båda varit helt slut….! Så i mitt fall efter nu två vaccinationtillfällen har jag insett att de stora planerna får tas ngn annan dag, inte just dagen efter vaccination.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..