MIN LÖRDAG I BILDER

Gårdagen var så förbaskat skön av flera anledningar: 1. Vi hade inga planer. 2. Vi var spontana.

Kim kände för att ”göra något” men dissade mitt förslag om att åka till Mariefred (har hört att det ska vara så förbaskat fint där), vilket var bra för jag kände väl egentligen inte heller för att åka någonstans. Så vi tog båten över till söder ↓

Det är en sådan ultralyxig grej där vi bor, att man kan kliva på båten till Södermalm eller Djurgården och Nybrokajen. Det är helt enkelt skitmysigt. Men hur som helst, vi fick spurta sista biten för att hinna med. Väl på båten så insåg vi vilken förbaskat vacker dag det bjöds på. Klarblå himmel, ca en minusgrad, snö och sol. Det blir inte bättre än så!

Vi klev av vid Barnängsbryggan och traskade mot Nytorget.

Där klev jag in på Urban Deli och köpte fika to go. Blev akut sugen på varm choklad så tog en sådan, en raw food-boll och en äppelmust.

Man blir ju orimligt sugen på att handla saker när allt är så här fint upplagt. Hela Urban Deli är så mysigt med ett varierat utbud och roliga ätbara saker.

Så strosade vi vidare längs söder och fascinerades över många stora barn i barnvagn. Förlåt, men är det rimligt att 7 åringar åker vagn? När brukar man sluta? Jag trodde kanske att man lade ner vagnen när barnet var runt 3, max 4, men det verkar inte alls så när man ser sig omkring?

Åhja, så vi vandrade vidare längs söders gator. Målet blev Skrapan och en ny tvålpump då vår gått bananas och sprutar ner en när man trycker hur mycket vi än gör ren den.

Vi firade den nya tvåpumpen med en lunch i Teatern vid ringen. Jag tog en Poké Bowl med salmalax och Kim körde en Ramen. Så gott!

Jag hann nästan äta klart innan lillan vaknade och ville käka.

Sedan satt vi Edith i selen och promenerade hem. Kvällen ägnades åt ”Vår tid är nu” och Kim lagade en helt delikat chevré chaud. Det var det godaste. Är fortfarande besatt på tanken av chevré, måste ju ta igen det jag inte kunde äta under graviditeten, he.

Och nu när jag skriver det här så sover Edith i selen och jag har tänt ljus i hela lägenheten. Klockan är 16.40 och jag känner mig tillfreds. Gick runt Årstaviken med en vän tidigare med Edith i selen (det blir rätt tungt efter ett tag) så är lagom trött i kroppen. Nu ska vi tända en brasa, käka rester och ikväll blir det serier och kladdakan som jag bakade tidigare.

Hoppas att ni har en skön söndag!

 

 1. Hej!

  Vill säga att jag tycker om din blogg jättemycket. Älskar vardagsinlägg och vardagsbilder 🙂

  Jag undrar också vart din jacka är i från? tycker den är så fin med den stora kragen.

  Kram

 2. Hej Fia! Jag håller helt med dig om att det är många stora barn som åker vagn. Båda våra slutade på eget initiativ att åka vagn när de var ett år och fem månader respektive ett år och fyra månader. Klart det är praktiskt att ha barn i vagn men vi ville inte hindra dem från rörelseglädjen så sedan dess har vi ingen vagn och nu är yngsta barnet tre och ett halvt. Det har passat oss jättebra och barnen är vana vid att röra på sig.
  Visst förstår jag att det är praktiskt med vagn men jag är av den sorten som tycker att barn ska springa och studsa fram, inte sitta förslappade i en vagn dragandes av någon annan.

  1. Fast om ett barn åker vagn emellanåt betyder det ju inte att barnet blir förslappat, inte får in rörelseglädje och alltid blir dragandes av någon annan. Tycker det är otroligt viktigt att se föräldraskapet med alla de gråskalor som kommer och inte döma ur ett svart/vitt-perspektiv. Det var jag som skrev inlägget ovan om att vårt lite större barn åker vagn ibland av bekvämlighet. Finns säkert många som dömde oss i söndags eftermiddag när vår dotter satt i vagnen när vi skulle gå och fika. Tyckte hon blev förslappad. Om de enbart såg oss dragandes med henne i vagnen. Utan att veta att hon började morgonen med 45 minuters balett, två timmar i pulkabacken där hon själv drog pulkan upp inför vartenda åk och sen följt av en timmes snögrottebyggande. Och kvart över sju på morgonen när man är stressad och ska med ett tåg och barnet varken studsar eller springer fram utan lägger sig raklång på marken och trotsar, så kanske det är enda alternativet. Men man kanske studsar fram på vägen hem istället med endast väskor i vagnen.

   Vill egentligen bara få fram att man inte ska döma de som ibland sätter sina barn i vagn (eller gör andra saker som inte ser rimligt ut när man endast ser några minuter av denne främlings liv) för man har ju ingen aning om hur deras liv ser ut i övrigt. Så mycket som man som förälder sliter, så kan man ibland faktiskt bara få vara praktisk, bekväm och emellanåt göra det som är enklast – utan att behöva få dåligt samvete. För det också.

 3. Vilken mysig dag! Och precis som någon annan skrev så älskar jag dessa inlägg. De får mig på nåt sätt att uppskatta min egen vardag ännu mer. Vardagsglädje liksom❤️

 4. Hej!
  Nyfiken på hur du klär Edith när du har henne i sele utomhus? Och dig själv? Har själv en bebis som gillar selen men inte riktigt vågat mig ut med den.
  Undrar också vad det är för ”lock” ni har på liggdelen till vagnen?
  Tack för en bra blogg och jättekul att följa när man har en liten i samma ålder(en vecka äldre) 🙂

 5. Låter som ni hade en härlig dag. Underbara bilder!

  Vi kan ha varit en av de du såg bort mot Urban Deli med ganska stort barn i vagn 😀 Dock inte med en 7-åring men med en 4,5 år. Finns ju många delade meningar om det här med hur länge barn ska sitta i vagn har jag förstått. För vår del handlar det om minsta motståndets lag 🙂 Igår tex ville vi ta en promenad från Medis där vi bor till Nytorget. Med en trotsig fyraåring som ska gå, kan det gå hur som helst. Allt från att det smidigt (men låååångsamt) flyter på, till att vi kommer två meter och sen får bära en liten enmeters-person som vägrar gå en meter till. Det där med egen vilja och envishet är på gott och ont kan man konstatera 🙂 Samma på morgonen när vi går till förskolan och har tider att passa och massor med saker att bära. Då funkar det inte att ev behöva bära ett barn som vägrar gå. Då är vagnen vår räddning, både vad gäller tid, tålamod och att slippa trasa sönder kroppen av tungt bärande. Har även en 12- och en 10-åring och de däremot sitter inte i vagn 🙂 Om jag minns rätt slutade de åka vid femårs ålder och det är nog planen med den här lilla också. Varken de äldre eller vår lilla nu, åkte/åker vagn hela tiden eller varje gång vi gick/går ut. Men ibland är det helt enkelt smidigast för oss alla. Rimligt eller ej generellt vet jag inte, men rimligt i vår familj för att få vardagen och även vissa helger att funka med alla på så bra humör som möjligt 🙂

 6. Tips är att testa bärselen Tula. Det blir inte tungt, jag lovar! Som att bära på en ryggsäck. Stor skillnad mot BabyBjörn. Kram

 7. Mariefred är fantastiskt men kanske bäst på sommaren! Mina favoriter är det gamla ångloket, Gripsholms slott, sitta vid kajen vid bilparkeringen en sommarkväll, köpa glasfigurer i en av affärerna längs gågatan och gå in i inredningsbutiken bredvid ica. Om en är i mariefred kan en också åka till Taxinge slott och deras enorma kakbuffé!

 8. Tack för att du delar med dig av ett sånt enkelt inlägg! Jag gillar det! Du förskönar inte eller liknande, du bara skriver exakt som det är! Tack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..