VECKANS PLANERING

Måndag

Börja veckan hemma med Edith. Målet för dagen är att få till ett pass på gymmet, en promenad och jobba när hon sover. Och spendera kvällen i soffan. Uppskattar hemmakvällar så förbannat mycket nu för tiden.

Tisdag

Min koordinator Elin kommer hit för att assistera. Vi ska baka och fota recept till bloggen (och hänga med Edith såklart). Passar även på att fota till ett kommande inlägg med rubriken ”en bild i timmen”. Ser så mycket fram emot den här dagen då vi får testa min nya kamerautrustning ordentligt. Det lilla jag provat i helgen gör mig helt pirrig. Så roligt med ny utrustning!

Onsdag

Även den här dagen spenderas med Elin och kameran. Vi ägnar hela dagen åt att fota (och skriva utkast) för ett kommande samarbete. Har testat produkten sedan förra veckan och tycker den blir mer och mer intressant. Ser fram emot att dela detta med er! Har inga planer för kvällen, eller ja … soffan, min familj och en serie. Allt jag behöver just nu.

Torsdag

En stor dag! Jag, Edith och Elin flyger ner till Malmö. Det blir Ediths första flygresa, vilket är en bra uppvärmning för den kommande flygningen till Kanada i mars. Jag ska föreläsa på ett event som Fitness 24 har. Vi flyger hem direkt efter eventet så det blir en kort vända vilket kändes bäst med Edith. Har ni tips för att flyga med bebis? Att amma i start och landning har jag hört är bra, så hoppas att jag får det.

Fredag

Avrundar veckan med en ledig dag. Jag och Edith ska bara hänga hemma förutom babysimmet som vi gör varje fredag vid lunch. En promenad och sedan tar vi helg. Förhoppningsvis får jag till en stund på yogamattan.

Helgen

Inga planer! Jag märker hur skönt det är att ha helgerna obokade. Det är ju rätt mycket med jobb och bebis i veckorna så behöver ha så lite planer som möjligt för att hinna vila och bara vara. Och det är ju rätt härligt att vara spontan ibland.

Puss!

 

 1. Barn under 3 år har faktiskt inte lock på samma utsträckning som vi vuxna. Det uppträder först vid 5-6 års åldern, ibland något tidigare.
  Det har med örats uppbyggnad och elasticitet på trumhinnan att göra. Däremot vet jag att det är ett ofta förekommande knep i olika familjeforum, men bara en myt alltså. Jag är öron-näsa hals läkare och har utöver det tre barn och det har stämt på alla tre och vi har flugit mycket.

  Tack för en bra blogg!

 2. Malin skriver:

  Hej Fia! Om du flyger med BRA flyg eller SAS får du inte amma start och landning för bebisen måste sitt fastspända i ditt knä utåt om du inte har henne i babyskyddet i en stol bredvid. Napp eller flaska rekommenderar jag att snutta på för att förhindra lock. Min bebis som nyss fyllt 1 har redan hunnit med 14 flygturer och har aldrig fått problem med öronen, håller tummarna att Edith klarar sig också.
  Vet att jag i början tog med pekböcker som vi ”läste” och andra småleksaker som kan vara roligt att pilla med. Hoppas det går bra! Kram

 3. Carolin skriver:

  Vad är det för event du ska på i Malmö? Är det för Fitness24sevens medlemmar eller kunder eller öppet för alla? Hade ju gärna velat komma och lyssna i så fall! 🙂 🙂 🙂

  1. ptfia skriver:

   Åh, tror dessvärre inte att det är öppet. Säger till i sådant fall! 🙂 🙂

 4. Johanna skriver:

  Visst är det skönt med oplanerade helger, och bara göra det som passar just då 🙂

  1. ptfia skriver:

   Ja, verkligen härligt! 🙂

 5. Johanna skriver:

  Härlig vecka 🙂

  Skulle skippa vagn helt inför flygresan och bara köra bärsjal/bärsele. Amma räckte fint för oss.

  Kan du inte skriva om babysim och dina upplevelser av det? Jag vågade inte börja med min dotter förrän hon var 11 månader för det stressade mig att gå själv.. (paniktankar om vad som kan hända). Istället gick vi hela familjen på helgen.

  Med tvåan funderar jag på om det är värt att börja tidigt och gå själv.

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack för tips!
   Absolut, kan ta upp det efter vi gått ett par gånger! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..