FRÅGESTUNDEN, DEL SEX

Jag undrar lite om er familj! Har du och Kim föräldrar, bonusföräldrar? Syskon, bonussyskon, bröder och/eller systrar? Har dessa barn i så fall? Mor-och farföräldrar, kusiner? Och så undrar jag om ni har bra kontakt med syskon, föräldrar osv?

Jag har fyra syskon. En lillasyster, en lillebror, en storasyster och en storebror. Mina äldre syskon är halvsyskon då vi har olika mammor, de är 11 och 7 år äldre än mig. Min storasyster har en fru och de har två döttrar, mina bröder är singlar och min lillasyster är sambo med en britt och de bor för tillfället i Kanada.

Min lillasyster är också min allra bästa vän och hon nämns ofta här i bloggen eftersom vi hänger så mycket (när hon bor hemma i Stockholm). Mina föräldrar och morföräldrar bor kvar i Dalarna där jag är uppvuxen (mina föräldrar i Hedemora och morföräldrar i Borlänge). Mina farföräldrar är tyvärr inte i livet.

Kim är sladdis och har två äldre syskon som har två barn vardera. Och två päron som bor i Halmstad där Kim är uppvuxen och vi är flera gånger per år. Han har tyvärr varken mor- eller farföräldrar kvar i livet. Vi umgås och är nära med vår närmaste familj (föräldrar, syskon och mina morföräldrar) men umgås inte med annan släkt.

Sen undrar jag hur du tänker kring Edith och mat. Ska hon få ”vanlig” omdebatterad mat, dvs bröd/pasta med gluten, socker, mjölkprodukter, kött osv? Vilken typ av skola kommer ni sätta henne i? Och tänker du sätta henne på massor med sporter/aktiviteter som hon får välja själv? Tänket kring motion liksom. Ha det bäst och fortsätt skriva en så bra blogg!

Ja, vi kommer att ge Edith alla typer av mat. Det känns viktigt att lära henne att äta varierat och jag vill inte utesluta något ur hennes kost, det får hon välja när hon blir äldre isåfall. Sedan kommer hon såklart att formas av våra matvanor och hur vi äter. Det viktigaste för oss är att hon får en avslappnad syn på mat där det inte är förknippat med varken ångest eller  press. Och att det är fokus på matglädje, smaker, upplevelse och allt det som gör mat så härligt. Det enda vi bestämt är att vi inte kommer inte att köra på konceptet ”lördagsgodis”.

Vi ska ju till att välja förskola (ska sättas i kö inom 6 månader) och det är en djungel. Både jag och Kim värderar vettig pedagogik, bra mat (helst egen kock), mycket utevistelse och såklart att det är nära hemma. Ska bara försöka hitta en sådan! Skola har jag ärligt talat inte ens tänkt på i nuläget.

Angående sporter och aktiviteter så är både jag och Kim uppväxta med idrott (jag: längdskidor, ridning, mm. Kim: Hockey, fotboll) så hoppas och vill att Edith ska få uppleva det mäktiga i att växa upp med en idrott. Det ger så mycket gemenskap, vänner och en naturlig känsla för rörelse. Sedan skulle vi aldrig tvinga henne till något hon inte vill, men vi kommer att uppmuntra henne att idrotta och att prova på olika grejer. Sedan får det inte bli överdrivet där hon skulle ha fullbokat schema hela veckan.

Min förhoppning är ju att hon hakar på oss som båda älskar att röra på oss och behöver det för att må bra.

Om du fick välja dina tre tveklöst största favoriter:förrätt, varmrätt och dessert. Vilka skulle det bli? OBS dom behöver inte passa ihop, det kan lika gärna vara: rårakor, pannbiff med löksås och pannkakstårta till dessert!

KUL fråga! Sjukt svårt dock.

Förrätt: Löjromstoast eller löjromspizza med syrad grädde. Alltid löjrom.
Varmrätt: Åt en ugnsbakad rödbeta med någon krämig grej, riven mandel, smulad getost osv. på restaurang. Det var svingott! Så antingen sådana kreativa vegetariska grejer. Eller en riktigt len fisk. Med ugnsrostad potatis och någon salsa och sås. Såsen är viktig. Älskar ju också halloumi orimligt mycket.
Dessert: Det mesta med maräng. ÄLSKAR maräng. Antingen som pavlova (recept!), glömd kaka (recept!) eller italiensk maräng (recept!). Och gärna med bär och något krispigt!

Har du några tips till en 23-ish-åring hur man på bästa sätt kan förbereda kroppen inför en framtida graviditet? Jag kommer kanske (förhoppningsvis) bli gravid inom 5-6 år, men finns det något man redan NU kan unna kroppen så den är välurustad då det är dags för bäbis och så att vägen tillbaka efter en graviditet blir kroppsvänligare? Alla tips på nätet handlar tyvärr bara om ”viktnedgång efter graviditet”

Bra fråga! Skriver ett eget inlägg om detta. Det kommer inom kort!

Hur gick det med lägenhetsförsäljningen? Och har ni hittat något nytt att flytta till? 

Vår lägenhet ligger fortfarande på kommande försäljning och blir kvar där tills vi hittat något. Vi har span på en lägenhet som vi hittade i helgen, men har inte hittat något. Vi har inte heller bråttom utan bor kvar tills vi hittar nästa hem.

Hej! Jag är så nyfiken på hur/vad du äter. Om du vill dela med dig skulle jag tycka det var roligt att se ett exempel på hur en matdag ser ut. Och sen undrar jag lite hur du tänker kring sötsaker, bl.a vad & hur ofta? Avstår du helt från chips/godis etc?

Jag äter så som jag visar här i bloggen. Allt från syrliga smoothies, soppor, croissanter och grönsaker till klassiska hemrullade köttbullar (mer sällan), en klassisk kladdkaka, raw food-bollar och halloumi. Jag äter det mesta – det jag undviker är sådant jag helt enkelt inte gillar. Exempel på det är tuggummi, chips, läsk, lösgodis, energidrycker och alkohol. Är dock ett stort fan av fika, surdegsbröd, kanelbullar, croissanter, mörk choklad, hembakat, varm choklad och liknande.

Har inga förbud. Äter mer och mer vegetariskt och försöker att få i mig så mycket grönt som möjligt. Äter frukost, lunch, middag och ett eller flera mellanmål. Dricker vatten, äppelmust, kaffe och te. Sötsaker äts med jämna mellanrum, ibland oftare och ibland mer sällan. Är jag sugen så äter jag helt enkelt.

 

 1. Lena skriver:

  Råd angående förskola….gå på besök och få en känsla…vad som står på en webbplats behöver inte betyda något. Boka in ett besök. Gå dit och titta på verksamheten. Prata med pedagogerna. / förskolläraren

  1. ptfia skriver:

   Tack för topptips! 🙂

 2. Frida skriver:

  Utveckla gärna svaret om att inte införa lördagsgodis! Intressant debatt om detta tycker jag 🙂

  1. Jag vill också gärna läsa detta! 🙂

 3. Patsy skriver:

  alltid intressant med frågestund! Och bra svar!

 4. Frida skriver:

  Ser fram emot inlägget om att förbereda kroppen inför graviditet i tidigt stadie! 🙂

  1. Lisa skriver:

   Jag ser också fram emot det inlägget! Har själv funderat på vad man kan göra för att förbereda kroppen på en framtida graviditet!
   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..