NÅGRA TANKAR OM HÄLSA

–  Låt lusten ta plats. Du kommer aldrig att tycka att det är värt att ta hand om din hälsa om du gör det alltför strikt, med förbud eller för att du känner dig tvingad. Det behöver komma inifrån. Fundera på vad det är som motiverar dig och vad du trivs med. Vad förenar nytta med nöje i ditt liv?

– Hitta din egen version av hälsa. Fundera på vad ordet hälsa betyder för dig. Vad är hälsosamt och nyttigt för dig? Hur skapar du balans? Skriv ner det och börja forma din egen version av hälsa.

ptfia-2

– Släng ut vågen. Att väga sig är lika omodernt som oviktigt. Vetskapen om vad kroppen väger i siffror är för de flesta människor ointressant och leder mer till stress än till något annat. Avsluta din relation till vågen och se din kropp och dina framsteg i känslan i kroppen, hur kläderna sitter, hur du trivs med dig själv och det du ser i din spegelbild – eller testa din styrka. Fundera på vad vågen och din vikt egentligen säger dig. Är det ord som trygghet och självförtroende som dyker upp? Inte? Kasta ut vågen en gång för alla.

– Vardagslyxa. Eftersom den största delen av vårt liv är just vardag känns det viktigt att verkligen leva i den, inte bara överleva. Gör det där lilla extra varje dag i stället för att spara all lyx och livets roliga till helgerna. Det kan vara så enkelt som att äta frukost tillsammans, unna dig färgglada rosor på köksbordet, tända maffiga stearinljus ofta eller läsa fler böcker i stället för att slösurfa.

– Ge hälsan sin självklara plats. Inse att hälsa är något av det viktigaste du kan ge dig själv. Det borde vara lika självklart att ta hand om sig själv som att jobba, äta och andas. Det är inte fult att prioritera sitt eget välmående och det är inte egoistiskt att ibland sätta sitt eget bästa först. Det är att vara smart.

– Sunt förnuft. Det viktiga och alldeles för ofta bortglömda förnuftet. I mediabilden av hälsa har vi tappat bort vår egen förmåga att känna, tycka, tänka och smaka. Vi har blivit lärda att sunt förnuft inte är tillräckligt coolt och att det vi äter måste vara både avancerat och genomtänkt. Glöm det. Det sunda förnuftet är vårt viktigaste redskap när det handlar om att veta vad som är bäst för oss själva.

 1. Malin skriver:

  Tack för det här inlägget.

 2. JOHANNA skriver:

  Åh alltså förlåt men reklamen förstör hela inlägget! Det är ett så fint budskap och så blir det upphackat! Kan Bonnier verkligen inte göra något åt det? Håller tummarna!

  1. Håller tyvärr med… känner mer som att läsa ett reklaminlägg om hälsa än ditt fina genuina inlägg 🙁 Håller tummarna!

   1. Vi tittar på en lösning. Håll ut! 🙂 kram!

  1. Vi tittar på en lösning. Tack för ditt tålamod! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..