I annonssamarbete med FINN CRISP

BEETBOOST

 

♥♥♥

Jag skrev nyligen ett inlägg där jag frågade er om det här fenomenet med att bara äta ett enda knäckebröd till frukost, vi var många som var överens om att det behövs flera knäckebröd – både för att bli mätt och för att det är så förbaskat gott och svårt att välja pålägg (man vill gärna ha flera olika).

Jag har tappat räkningen på hur många knäckebröd jag ätit sedan Edith kom. Det har blivit min standardgrej att äta när jag behöver snabb energi. Kim har varit snäll och säkerligen brett säkert hundra de här fyra månaderna. Perfekt att tugga på när man ammar (förutom när det landar någon smula i Ediths halsveck).

Min samarbetspartner Finn Crisp kommer nu med två nya knäckebröd som är bakade på rotfrukter!

Snabb info om dessa:

– Båda är nyckelhålsmärkta

– Beet boost är toppad med chiafrön

– Beet Boost är bakad på rödbeta och ingefära

– Carrot Crunch är bakad på morot och toppad med pumpakärnor

– Båda är bakade på råg som ger tyngd åt smaken och är rikt på fibrer

– Brödet är tjockare än de vanliga finn crispen och har ett rutmönster som jag skulle beskriva som … fluffigt? Eller luftigt är nog bättre

Appropå Edith så försöker jag att bli bättre på att ta riktiga pauser när hon sover. Är bra på att använda hennes sovstunder till jobb men sämre på att faktiskt ta pauser och vila. Behöver påminna mig själv om att jag ofta kan ta en av hennes sovstunder till att bara chilla i soffan med en tidning, ett riktigt mellanmål och den där tekoppen som kan få förbli varm.

Men nu till mackorna! Gjorde en variant med min bästa kombination just nu, nämligen rödbeta och chevré. Gör den såhär:

Du behöver:

2 Finn Crisp Beet Boost
ca 4-6 skivor chevré
1-2 förkokta rödbetor
honung
valnötter
flingsalt
creme cheesé

Gör såhär:
Bred cremé cheese på knäckebröden. Skiva rödbetan, strö över flingsalt. Värm chevréosten i en varm panna så den smälter. Ringla över honung och krossade valnötter. Toppa knäckebrödet med osten och nötterna, strössla över flingsalt.

Och toppa med en basilikakvist om du vill ↓

Till den andra mackan ville jag först göra en recap på den klassiska skolmackan. Ni vet det där knäckbrödet som man gjorde med smör och rivna morötter och åt som efterrätt till lunchen. Eller var det bara vi i Hedemora som gjorde det?

Men morötter är svårt att få snygga på bild och i rivet format blir det inte alls fint, så jag skivade den tunt istället och adderade avokado och chiliflakes. Blev bättre än originalet eftersom morötterna och det här knäckebrödet bidrog med det krispiga.

Du behöver:

2 Finn Crisp Carrot crunch
1/2 avokado
3 snacksmorötter
flingsalt
chiliflakes

Gör såhär:
Skiva avokado och morötter tunt. Lägg på knäckebrödet och strössla över salt och chiliflakes. Servera!

Det var allt för nu!


  1. Ssndra skriver:

    Be dom fixa glutenfria så vi med glutenintolerans med kan äta!=D

    1. PT-Fia skriver:

      Ska hälsa det vidare! 🙂

  2. Lola skriver:

    Å, åt också morötter på knäckemackan i skolan (kommer från Stockholm), helt glömt bort det men de var ju såååå gott, blir ett måste att börja äta igen snarast 🙂

    1. Eller hur Visst är det gött 😀

  3. JOHANNA skriver:

    Sååå gott med rödbeta och chévre!!! 🙂 Och HALLELUJA (!!!) för att reklamen är borta från i alla fall översta inlägget! 🙂 Supermycket bättre!! 🙂

    1. Ja, bästa kombon! 😀 Åh, vill inte göra dig besviken men reklamen är borta för att det är ett sponsrat inlägg. Men vi jobbar på det! 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..