I annonssamarbete med FITBIT

MER VARDAGSGLÄDJE!

Ni har ju hört mig prata om vardagsmotion i evigheter. Att det är hälsosamt, bra och gör en glad osv. Och framförallt att det räknas! Nu har jag gått ihop med Fitbit för att lyfta det här ännu mer. Jag använder nu deras smarta klocka och är en del av #teamfitbit under 2018.

Det innebär bland annat att jag kommer att försöka ta mig igenom Vårruset (gåendes, joggandes eller lunkandes pga. nyförlöst). Jag har ju tidigare skrivit att jag precis var på väg att plocka upp löpningen igen när jag blev gravid så det här känns som ett roligt sätt att så smått börja ta upp den nu under året.

Vårruset är ju också så roligt eftersom prick alla kan vara med, på sina egna villkor. Har även hört något om picknickkorgar i samband med målgång? Det om något är ju motiverande, he.

Men det där med loppen är egentligen bara en parantes. Det viktigaste för mig i användningen av klockan är att få bekräftat att min vardagsmotion gör gott för mitt välmående. Jag har använt den i snart en vecka och ser att min vilopuls ligger på 57 slag per minut i snitt, vilket är lågt och bra.

De funktioner som jag tycker är mest intressanta är pulsen, stegräknaren (eftersom jag går många barnvagnspromenader), avslappningsdelen (berättar mer om den senare) och sömnen. Sedan jag blev gravid så har min sömn ändrats drastiskt. Har alltid sovit som en klubbad säl från att jag somnat tills att klockan ringt – men nu för tiden vaknar jag flera gånger per natt, även om Edith sover natten igenom. Märkligt nog är jag sällan trött på morgonen ändå, gissar att jag får tacka amningshormonerna för det.

Jag vill avrunda med en viktig grej: Att använda sådana här klockor är inte för alla. I en sådan här klockan finns t.ex. kaloriräknare (som ni vet att jag inte är något fan av) och har man en historia av ätstörningar eller har lätt att bli manisk med siffror och att logga saker så bör man undvika detta. Funktionen att logga sitt matintag finns, men det sker inte automatiskt så det är inget man behöver göra.

Det är lätt att tänka att sådana här verktyg bara är till för att göra mer, öka sin träning och göra mängder, men jag vill poängtera att det går att använda den på många olika sätt. Lina på Fitbit berättade att hon hör många använda den för att minska sin träning, då de inte vetat vad som är tillräckligt mycket och kört på alldeles för hårt. Klockan blir då som ett sätt att lära sig att vila och göra mindre.

Det finns så mycket mer att berätta men vi inleder såhär. Jag hoppas att ni vill följa med på resan och det vore så roligt om ni ville lunka Vårruset ihop och bli en del av #teamfitbit!

Ni kommer att ha chansen att vinna en egen klockan flera gånger under det här samarbetet, både hos mig, mina kollegor Markiz, Julia och Annika och hos Topphälsa. Och! Ni har redan nu chansen att vinna klockan på min instagram, så gå gärna in där och tävla nu direkt. Jag heter ”ptfia” även där och gå direkt dit HÄR! 

ÅHJA, det var allt för nu!

 

 1. Therese skriver:

  Hej Fia! Hur ställer du dig till löpning efter graviditet och förlossning? Min dotter är 4 månader nu och barnmorska säger att jag kan springa så länge jag inte känner en tyngdkänsla där nere. Medan en gymtränare säger att jag inte får springa eller göra några hopp på ett år efter förlossningen pga risk för framfall. Känner mig förvirrad då jag samtidigt ser träningsprofiler på sociala kanaler som springer bara några månader efter förlossningen. Tack för en grymt bra blogg! Kram

  1. PT-Fia skriver:

   Lyfter detta i ett eget inlägg! 🙂 Kram!

 2. C skriver:

  Jag har också en fitbit fast en äldre variant. Slutade dock använda den för jag blev stressad av att se hur lite jag sover (2 småbarn och tyvärr hjälper inga amningshormoner den här gången) 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Förståeligt! 🙂

 3. Åh, skriv gärna mer om din löpning! Jag vill själv börja löpträna mer, tränar mycket annat nu och vill testa nytt. Ska springa vårruset i maj och behöver träna tills dess. 🙂

  Angående fitbit så har jag också en (mindre avancerad variant). Döljer numera kalori-siffran på både klocka och app, eftersom jag märkte att jag inte mådde bra av det. Annars gillar jag verkligen min klocka!

  1. PT-Fia skriver:

   Absolut, kan skriva mer om det! 🙂 Låter som ett klokt beslut!

 4. Jonna skriver:

  Kul att det går att kolla både rörelse och sömnen. Ska tävla! 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Roligt att höra! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..