3 frågor till er!

Hej kompisar! Jag, precis som ni, håller på att vänja mig med bloggens nya design här på amelia så vill stämma av några grejer med er som läser.

– Nu när det är reklam i första inlägget, vilket gillar ni bäst av följande: Att det är som i det här inlägget (en rubrik på inlägget, en inledande text, reklam och sedan fortsättning på inlägget med text och bild) eller att det är rubrik, reklam och inlägget?

– Några har önskat att jag ska byta rubrik på inläggen som jag kallar för ”ordbajs”. De heter så eftersom det är ju ordbajsande, men jag byter gärna namn på dem om ni vill det. Har ni några förslag? Det enda jag kom på var ”Tankar från nu” typ och det är inte så sexigt?

– Hur mycket träning vill ni egentligen ha i den här bloggen? Jag försöker blanda in det med allt annat och alltid när jag frågar vad ni önskar så kommer träningsinlägg i toppen, men samtidigt så är det de som får sämst respons och engagemang. Är de uppskattade? Och har ni önskemål på vilken typ av träningsinlägg ni vill ha? Gillade ni formatet med guiden till pull ups?

Stort tack på förhand! Uppskattar all input!

Avrundar med tre bilder på min mini-valentine! ♥

Foto: Sarasblick.

 1. Gällande reklamen så är det bäst direkt efter rubriken så man slipper bli störd i läsningen av inlägget.

  Jag vill väldigt gärna ha mer träningsinlägg! Saknar det faktiskt och tycker att det har blivit färre än tidigare. Visst är det en hälso- och livsstilsblogg också, men anledningen till att jag började läsa din blogg var för träningen och med tanke på att den ändå heter ”PT-Fia” så är träning det jag förväntar mig. Jag har inga barn och är inte speciellt intresserad av det heller så det här med mamma-lägg bryr jag mig inte speciellt om att läsa även om jag förstår att de finns där för att det såklart är det största som finns i din värld just nu. Men fokus har helt klart flyttat från träning märks det och istället blivit mer balans och hälsa i vardagen. Vilket också är intressant – men med allt detta vill jag ändå säga att jag saknar träningsinläggen.

 2. Hej!
  Förslag istället för ordbajs: inblick, just nu i mitt huvud. Något som sätter ett lite högre värde på det hela för i ärlighetens namn så är ju dom inläggen så värdefulla för att beskriva din mänsklighet och i just dom där sakerna som dyker upp när tankarna far omkring eller bara svävar iväg kan ju det ju finnas så viktiga saker!
  Ang. Träningsinlägg så tycker jag du har en jättefin balans med Träningsinlägg och andra inlägg. Det skulle vara intressant med en serie inlägg om träning under och efter tillfrisknande från en ätstörning, kanske i intervjuform med t ex sjukgymnast som jobbar med såna patienter 🙂
  Reklamen spelar ingen roll vart den är.
  Tack för din fina blogg!!

 3. Hej Fia!
  Jag tycker nog det är behagligast med rubrik, reklam och sen hela inlägget. Så får vi läsare reklamen ”ur vägen” för att sedan kunna njuta av inlägget i sin helhet.

  Personligen älskar jag rubriken ”ordbajs” för att det förklarar precis inlägget och dess innehåll.

  Jag tycker om träningsinläggen som tipsar om vardagsövningar och nya varianter på gamla klassiska övningar. Det vore också kul med typ ”veckans pass” där du gör ett upplägg för ett bra träningspass att köra (anpassat efter dagsform osv)

  Annars vill jag bara säga att jag tycker din blogg (och även du) är alldeles underbar!

 4. Jag bryr mig absolut inte om reklamen eller om rubriken på Ordbajs-inläggen (det sistnämnda kan jag inte ens förstå hur folk kan ha en åsikt om…?) Men vill ge feedback på träningsinläggen! Jag personligen tycker det är jättekul när du postar träningsinlägg med övningstips, guider eller bara inspiration. Jag tänker också att det är en bra idé att du fortsätter att skriva om det utan prestation eller för mycket detaljer om vikter/reps osv, det finns andra träningsbloggar man kan söka sig till om man vill ha den typen av inlägg.
  Så, min kommentar är väl egentligen – bara fortsätt som du gör idag, jag tycker om din blogg supermycket precis som den är 😊❤

 5. Jag tycker ordbajs kan bytas ut mot tankar från nu, håller med någon som skrev att det ofta är tankvärda ord och inte så mycket ”onödiga utfyllnads ord” som jag tänker att ordbajs betyder. Känns som ett ord som tonåringar använder.

  Gärna träning!! Men på det bra fokuset som du har. Blandning med balans och gärna rörelse i vardagen 😊

 6. Alla ni som stör er på reklam – det är bara att ladda hem Adblock eller något annat program som tar bort den!?

 7. Jag är också nybliven mamma, fick en pojke 21 november, och jag gillar att läsa om ditt liv med Edith. Allt bebisrelaterat är väldigt intressant nu😊
  Hade även uppskattat bra tips på träningsövningar som är bra efter graviditet och förlossning.
  Kram och tack för en bra blogg! 😊

  1. Jag håller med dig! Har en bebis själv på 7månader 🙂
   Gärna fler recept också, allt från soppor till mellanmål!

   Kram!

 8. Hej!! Som nybliven mamma älskar jag inläggen där du beskriver hur saker o ting är i din roll som mamma och hur du får ihop vardagen. Inlägg om mående och träning i kombination med nya mammakroppen är intressant läsning för mig! 🙂 Tack för en fin blogg! Kram

 9. Jag tycker om mixen i din blogg! Jah följer dig för att su lever en hälsosam livsstil på lagom nivå. Jag blir glad av din blogg, inspirerad till att laga mat, påmind om rörelse, att vara förlåtande och snäll MIT mig själv. Jag tycker om alla delar av din blogg och tycker att de är en del av den hälsosamma livvstil och syn på livet som jag själv vi ha.

  Dock ser jag att fler med mig önskar lite mer övningar som ett pass! Jag förstår att det är en svår balans då du har uppdrag att skriva sådant i den tidning du jobbar med. Kanske kan man använda uppläggen från tidningen fast vid ett långt senare tillfälle?

 10. Tack för att du har en så fin blogg som ger så mycket snällhet och inspiration! <3

  Jag gillar formen av rubrik, inledande text, reklam och sedan resten av inlägget 🙂

  Jag tycker att du ska byta ordbajs mot något annat – det är ju oftast väldigt fina tankar som ger en inblick i stunden som den är just nu, vilket oftast är oerhört fint och ärligt. Väldigt långt ifrån bajs alltså 🙂 "Tankar från nu" var en bra rubrik!

  Jag gillar när du uppmuntrar till "gör den här (enkla) övningen idag", det tycker jag uppmuntrar utan att jag blir stressad över att jag måste träna ett helt pass. Har också märkt att den där enda rörelsen ofta blir flera av sig självt, på ett väldigt spontant och snällt vis. Jag tycker nog personligen mest om de inlägg som uppmanar till att rörelse kan vara allt möjligt, och tycker det blir lite jobbigt att läsa om tex hur man gör en pullup för det blir så prestationsfokuserat. Men det finns säkert de som uppskattar det 🙂

  Skulle iförsig som andra har skrivit gilla ett helt pass som kanske inte är så avancerat – kanske 10 minuters "morgongympa-rörelser", eller någon samling rörelser som kan vara sköna att göra när man kommer hem från skola/jobb – typ "från-knoppen-till-att-landa-i-kroppen"-pass.

  En till sak – måste rubrikerna vara i VERSALER? Det passar inte så bra ihop med den lugna, glada tonen du har i texterna 🙂

  Jag har också en fråga. Jag kommenterar i princip aldrig – det här är kanske min tredje kommentar någonsin. Nu har du ju "hjärtat" så att man kan reagera utan att kommentera. Men hur ser du på kommentarerna? Vad fyller de för funktion för dig? Vad önskar du att man skriver? Blir du ledsen av kommentarer ibland? Jag blir ofta rädd att jag ska trampa dig eller någon annan på tårna, eller att det jag spontant vill svara inte är tillräckligt snällt eller kul eller alldeles för deppigt. Jag är så van att bara like:a – att svara/uttrycka/reagera med text är väldigt ovant 🙂

  Återigen, TACK för att du skriver så fint, ärligt, uppfriskande, påminnande, och snällt 🙂 Känns som att ha en storasyster som delar med sig av lugnade ord om hur det är att vara mänsklig <3

 11. Jag tycker att du ska döpa inläggen till precis vad du vill, det är ju för att läsa dina tankar man läser bloggen överhuvudtaget.

  Tänkte först att jag gillade rubrik-reklam-text bäst, men insåg sen att jag gillar rubrik-inledande text-reklam-text bäst. Då börjar man läsa och tänker inte lika mycket på avbrottet som reklamen blir.

 12. Gärna en inledande text sen reklamen!

  Behåll ordbajs, älskar det!

  För mig är inte träningsinläggen de viktigaste. Tycker det är bra som det är nu.

  Tusen kramar!

 13. Jag har aldrig gillat ordbajs, tycker att det känns fånigt och okreativt. Tankar från nu är ju lika okreativt. Jag tycker att du kan döpa inlägget efter ungefär vad inlägget handlar om, så gör ju de flesta andra bloggare? 🙂

 14. Hej!!
  Det finns olika sorts reklam blockerar som man kan installera på sin dator tips till er som vill slippa reklamen, reklamen försvinner helt 🙂 finns vissa sidor ex om man vill se på playtv osv kan man behöva ”pausa” blockeringen men det gör man lätt med ett knapptryck och omstart av sidan!!!

  Tycker absolut du ska ha kavar ordbajs, för det är ju just så du skriver det som kommer dig för skön avslappnad titel lr hur ska man säga 😉

  Jag gillar din blandning tycker det är bra balans, kanske det är tränings inlägg jag lägger minst fokus på, men nog mest för att jag har svårt att läsa mig till hur jag ska göra saker..

  Ha en fin fin dag!!

 15. Hejsan!
  Tycker att träningsinläggen är toppen. Framförallt de som är sammansatta övningar som man kan göra som ett pass hemma, i cirkelform eller vanligt. Vet att du gjorde två inlägg med tabata-pass, ett för ben och ett för överkropp, för några år sedan som jag körde många gånger och det var jättebra!

 16. Rubrik, reklam, inlägg 🙂
  Ordbajs ska stanna! Heja ordbajs!
  Tyckte guiden med hur man klarar pullups var superbra, uppskattar även när du ”slänger in” någon liten övning som är bra för kroppen som man kan göra mitt i vardagen (eller som i mitt fall kontoret). Ibland kikar jag in både på morgonen när jag startar arbetsdagen men även när det är dags för en paus under dagen.

 17. There are a lot of search engines to select from, a bunch of them are slow
  as well as return little outcomes, so by only
  making use of quickly as well as huge internet search engine your LpM need to be greater.

 18. Garna traningsinlagg o traning man kan gora hemma med kroppsvikt (garna cirkel traning som tranar hela kroppen)! 🙂 Du ar sa bra Fia, hade dig som PT online pa Aetas o du hjalpte mig mkt genom min atstorning! <3

 19. 1. Föredrar absolut det andra alternativet: rubrik, reklam och sen inlägget, så att inlägget liksom är samlat.

  2. Bryr mig inte alls om att du har rubriken ”ordbajs”, snarare så att jag känner starkt att jag INTE vill att du byter namn bara för att irritera de som inte tycker om den rubriken haha. Näe men skämt å sido funkar ”Tankar från nu” perfekt.

  3. För mig är träningsinläggen uppskattade! Pull-ups-inlägget var bra, fast liiite för långt. Jag tycker träningsinläggen är bäst när de är ganska korta och koncisa, med typ förslag på pass/övningar man kan köra.

 20. Hej!
  Jag uppskattar din blogg massor och inspireras ständigt av att gå in här och kika. Enligt mig stör reklamen lika mycket vart den än är & jag har inget problem med rubriken ”ordbajs” 😉
  Tycker absolut att träning ska ha ett fortsatt stort fokus i och med hälsa och balans. Blir ofta inspirerad/påmind om att röra på mig av dina inlägg. Pullupsinlägget var toppen 👍😊

 21. För det första förstår jag ingenting om den här reklamgrejen. Jag ser ingen reklam någonstans och har aldrig gjort. Men om jag såg reklam skulle jag nog helst ha den efter rubriken och sen ha hela inlägget där efter. Så inlägget blir samlat.

  För det andra tycker jag både ordbajs och ”tankar från nu” fungerar. Har ingen jättestark åsikt i frågan med andra ord. Gillar dock den typen av inlägg också i blandningen med annat så så länge de är kvar är jag nöjd.

  För det tredje, träningsinlägg med övningar osv är nog det jag uppskattar minst, även om det är bra inspiration någon gång ibland. Däremot älskar jag de mer resonerande inläggen om träning och motion. Till exempel inlägg om det här med att skapa balans i sin träning, att träna för välmående osv. Sammanfattningsvis vill jag gärna läsa inlägg om träning men tycker att rena övningstips kan dyka upp mer sällan även om de också har sin plats.

  Kram!

 22. Hej!
  Jag är helnöjd med bloggen precis som den är, å andra sidan så läser jag bara via Bloglovin & där slipper jag reklam. Men sedan du flyttade till Amelia kommer bara ett foto upp på bloglovin sen är det bara bildtexter utan bild. Isabella Löwengrip har samma problem.
  Kram!

 23. Gillar träning! Men den typen av träningsinspiration jag använder mest är när personer lägger upp ”hela” pass, alltså typiskt 5-10 övningar och ofta i videoformat på instagram (t.ex fit_moms_of_ig). Då brukar jag bokmärka dem och på så sätt samlar på mig en katalog av program att välja mellan när jag hemmatränar 😊. Inlägg om enstaka övningar är svårare att använda tycker jag, då det är för lite att bygga upp ett pass omkring och därför ofta blir bortglömt igen.

 24. Heeej!
  Uppskattar träningsinläggen vill ha kvar dom och gärna mer tankar kring övningar, upplägg osv. kanske inte blir så mkt respons på dom men jag tycker att de ska få en lika stor del som allt annat eftersom träning är en stor del av dina intressen och fysisk aktivitet är livsviktigt. Läser din blogg för inspo kring hälsa, tycker att träning/fysisk aktivitet är en viktig del i pusslet. Puss o kram!

 25. Vill jättegärna ha mer träningsinlägg. Det jag skulle vilja ha mer av gällande träning är:

  – Tips på hela styrketräningspass/gympass/yogapass. Framförallt tips på hur man ska tänka när man lägger upp ett styrketräningspass/yogapass eftersom man då får med sig något väldigt användbart från inlägget. I dagsläget skriver du ofta om enstaka rörelser som är bra att göra och du skriver om rörelse i vardagen. Jag skulle önska att du skrev om hela träningspass. (Jag vet att det finns många träningsbloggar som gör det redan men jag tycker det vore fint om du skrev om det eftersom du lyckas skriva om känsliga ämnen utan att hetsa).

  – Reflekterande, längre inlägg kring träning. Du skriver i dagsläget om och diskuterar många ämnen gällande hälsa och jag önskar att du skulle göra det även om träning. (Jag vet att träning kan vara känsligt för en del men jag tror att detta hanteras bättre genom att vi pratar om ämnet istället för att ignorera det).

  Kram!

 26. Hej!
  Tack för en inspirerande blogg!
  En sak som kom med flytten till amelia: när man läser din blogg via Bloglovin appen så följer aldrig bilderna med.. bara text och bildtext finns i inläggen. Tänkte du ville bli varse om det!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..