Fredagslistan

Hej fredag! Hur mår ni? Jag är trött men åndå betydligt piggare än igår. Ska precis iväg och äta lunch med en vän och hennes bebis (vår fredagstradition).

Här kommer en fredagslista ↓

VECKANS MÅENDE

Sjukt blandat. Den klassiska ”upp som en sol och ner som en pannkaka” skulle nog beskriva det bäst. Måndag fantastiskt, tisdag bra, onsdag börjar bli trött, igår släpade jag fötterna efter mig och var helt slut. Lade mig med Edith redan efter nio och vaknade upp som en ny människa idag. Och humöret har pendlat mellan dåligt humör, skitsur, jätteglad, medioker osv.

VECKANS MATRÄTT

Alltså, ingen maträtt men har insett hur mycket jag älskar surdegsbröd. Mitt liv skulle kännas fattigare utan detta bröd.

VECKANS BILDER

1. Pressfrukost hos Soft Goat med Alexandra, Anja och Paulina. 2. En skön rörelse från powerplate-träningen. 3. Solstrålen! Hon är bara 4 månader men börjar bli så stor! Ser typ ut som en liten person nu? ♥

VECKANS KÄNSLA

Typ alla, som jag skrev ovan. Men något som stack ut var igår när Kim var på väg hem men dröjde längre än jag tyckte var rimligt. Började räkna på hur lång tid det borde tagit och kom fram till att något måste hänt, han har förolyckats. Och tankarna sprang iväg till hur jag skulle klara mig utan honom, hur skulle jag överleva och lyckas ta hand om Edith själv och att jag då var tvungen att be syrran komma hem från sin drömresa för att ta hand om om oss osv. Dessa katastroftankar som dykt upp efter att vi fick barn är inte att leka med. Kändes lite skönt att Kim berättade att han upplever samma sak.

VECKANS UTMANING

Edith fick andra dosen vaccin i onsdag och fick feber i ett dygn efteråt. Så vi har hängt hemma, vilat och försökt lista ut när det är lämpligt att ge alvedon och inte. Eftersom jag inte öppnat datorn dessa dagar så jobbar jag ikapp på söndag istället.

VECKANS TRÄNING

Många långa promenader, knipövningar och ett pass powerplate på Hälsopartners. Hade fortfarande så mycket träningsvärk efter helgens utbildning (Moveoo-instruktör) så har tagit det lugnt och låtit kroppen återhämta sig.

 

 1. JOHANNA skriver:

  Jag har också fått mer katastroftankar sedan jag blev mamma. Jag tror det är ett ganska naturligt fenomen så länge det inte tar över hela livet. Vi har ju det mest värdefulla någonsin att skydda, så då är det inte konstigt att hjärnan är inställd på att lösa livsomvälvande problem 🙂

 2. emma s skriver:

  Alvedon är lämpligt att ge när du känner att ditt barn är påverkat av febern, dvs äter sämre, kommer inte till ro, sover lätt, är slö etc. att ”bara” ha förhöjd temperatur utan att barnet är påverkat (om det inte sticker upp mot 40 grader dvs, sök alltid vård då) är i sig inget farligt och då kan man strunta i alvedon.

  Man kan också ge alvedon om barnet efter vaccination är oroligt och ”gnällig”, men inte har feber, då man kan få ont i kroppen (vad vi känner igen som ”influensa-ont-i-kroppen) för att hjälpa barnet att komma till ro.

  Hoppas det hjälpte något. Tack för en bra blogg!
  / Emma, barnsjuksköterska

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..