Är hon allergisk mot mjölkprotein?

Två småtrötta (årets underdrift) på flygresan till Kanada. Utslagen syns inte så bra på bilden men rodnaden är rätt tydlig. 

Som rubriken lyder så misstänker vi att Edith är allergisk mot mjölkprotein. Hon började få stora utslag på kinderna och vid hakan för några veckor sedan och sedan dess har det blivit värre. Hon har även lite eksam på kroppen och många torra partier. Nyser ofta och är torr i ansiktet. Två av hennes kusiner hade mjölkproteinallergi som bebisar och av det vi pratat med deras föräldrar så verkar det vara samma symtom. Jag har ätit mjölkfritt sedan vi kom till Kanada och det har redan gått ner. Utslagen i ansiktet försvann nästan direkt. Vi ska såklart gå till BVC och få råd när vi kommer hem men vill fråga er om ni har någon erfarenhet av mjölkproteinallergi hos era bebisar? Hur yttrade det sig? Eller misstänkte ni det och det var något annat?

Vi funderar även på om det kan vara choklad då jag var allergisk mot det som bebis och fick stora eksem i knäveck och armveck. Och jag har ju börjat ta igen all choklad som jag missade under graviditeten (pga kunde inte äta det pga äcklad), så det har ju blivit NÅGRA chokladkakor den senaste tiden. Så att säga.

Hur som helst. Dela gärna med er. Uppskattar alla tankar och erfarenheter!

 1. Min dotter på 6 månader fick rödflammiga kinder och var alldeles prickig(rödflammig) och torr på hela kroppen för någon månad sedan men det berodde på kylan. Hon dreglade en hel del pga tandsprickning och vi var på babysim som gjorde att huden torkade ut ännu mer. Det är tydligen väldigt vanligt vid vintertid när det är torr luft/låg luftfuktighet inomhus. Vi fick rådet att smörja in rikligt med MINIderm morgon och kväll och det har verkligen hjälpt.

 2. Lisa skriver:

  Såg att du redan fått liknande svar men här kommer ett till! Min son har liknande utslag på grund av massivt dreglande och så lite kyla på det. Vi smörjer med Locobase (inte just före utevistelse) och det blir helt klart bättre.

  Råder dig att prata med BVC-sköterska innan ni börjar mixtra med mjölkprotein. Om du vill få hjälp snabbare (med tanke på att ni är i Kanada) så kan du ju testa att ladda ner någon av apparna där man får ha videosamtal med läkare, KRY m fl.

  Lycka till! ❤️

 3. Ia skriver:

  Kan vara kylan lika gärna! Eller något annat hon ätit. Min tjej blir alltid så om jag inte smörjer in hennes kinder tillräckligt eller om hon dreglar mycket typ när hon får tänder osv. Dra inga förhastade slutsatser utan fråga en bm som vet!

 4. Anna skriver:

  Hej!
  Jag är mamma till två barn, Clara född -11 och John född-13. Båda är allergiska mot mjölkprotein. På Clara visade det sig som eksem, till en början på ansiktet och sen som vätskande eksem i halsveck och bakom öronen. Visade upp henne på bvc men fick bara råd om att tvätta, torka torrt och smörja. När hon var 3 mån fick hon blod i avföringen. Åkte då till barnakuten och man misstänkte direkt allergi mot mjölkprotein. Så jag uteslöt det eftersom jag helammade henne. Det tog nog 3 v innan hon blev bättre. Läkaren förklarade att så ful som hon var på huden, så ful var hon också i hela mag- tarmkanalen. Upplevde en väldig okunskap från bvc 2011. När lillebror föddes märkte jag tidigt att även han var allergisk, så jag uteslöt mjölkprotein tidigt under amningen. Hans allergi har tyvärr blivit sämre och han får nu anafylaxi om han får i sig minsta lilla mjölkprotein.
  Summa summarum vill jag säga; lita på Din känsla. Be att få komma till barnspecialist för utredning. Idag finns det ett hav av produkter utan mjölk. Det här hänt mkt på bara några år. Tänk positivt, hon verkar nöjd å frisk i övrigt å på de allra flesta växer allergin bort (dock inte på mina barn tyvärr…).
  Tack för en bra blogg med många ärliga å inspirerande inlägg 🙂
  Kram

  1. Minna skriver:

   Hej Anna!
   Jag har en pojke som är ocskå mjölkallergiker och har drabbats av anafylaxi. Nu är vi väldigt nervösa och oroliga hur det ska gå till för honom med förskolan och allt annat. Undrar hur det går för din pojke? Blir inte hans allergi bättre alls? Finns det chans att han ändå växer ifrån den?
   Hoppas att du kan svara!
   Hälsningar,
   Minna

 5. Jennie skriver:

  Min yngsta flicka hade väldiga utslag i ansiktet och hårbotten som liten liten bäbis. Såg lite lika ut som på din flicka. Hon hade eksem som vi fick salva mot, och det hjälpte👍🏼

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..