En personlig lista

Har du något smeknamn?

Fisen. Fia är ju ett smeknamn men det har nästan blivit mitt riktiga namn. Det finns nog ingen som säger ”Sofia” längre, eller jo mormor och morfar! Och mina päron ibland. När jag var yngre kallades jag ”Sjöström”, ”Sjöko” och ”Brallan”. Och juste, mitt namn på Lunarstorm: Soffzis!

Några lyxvanor?

Spenderar orimliga pengar på bagerier. Varierat mellan mina två favoriter Magnus Johanssons och Haga. Älskar atmosfären på bagerier och älskar det som går att äta på bagerier. Köper helst bageribröd några gånger i veckan, en croissant på helgen, en lunch och någon kanelbulle. Skulle gärna vara ett bageri.

När ingen ser, vad gör du då?

Tar fram surdegsbröd från frysen (som jag köpte från bagerierna), rostar och äter vid diskbänken. Pillar på tånaglarna som ofta delar sig eftersom jag alltid pillar på dem.

Vad stör du dig på hos andra?

Folk som går på vänster sida på trottoaren. Folk som går fruktansvärt långsamt och när man försöker passera så lyckas de på något sätt gå lite precis där man ska gå så de blockar den enda vägen förbi. Utan att veta om det såklart. Bristande självinsikt är påfrestande, även om vi alla såklart har det mer eller mindre ofta.

 

Vad är din sämsta sida?

» Att jag skjuter upp sådant som är tråkigt.
» Att jag är fruktansvärt ego när det kommer till att äta goda saker. Tar den kletiga mitten på kladdkakan och ger Kim skalken typ.
» Kim anser att jag har dålig tajming. Typ som när han sätter sig på toa och torktumlaren är på och låter svinhögt, då ska jag börja berätta något viktigt på andra sidan dörren …
» Att jag lätt tar för mycket ansvar för andra. Det har gått mycket ut över mitt eget mående genom åren. Har tendenser till detta fortfarande men försöker hela tiden att bli bättre och släppa det.

Vad är din bästa sida?

Att jag är närvarande i nuet och inte oroar mig så mycket framåt och inte dröjer kvar i sådant som hänt för länge. Får ofta höra att jag är omhändertagande, omtänksam, klok och sprider energi. Det värmer verkligen!

Vilken sida av sängen sover du på?

Höger såklart!

 

Gråter du ofta?

Inte så ofta som jag vill och behöver. Gråter ofta av glädje eller av att jag blir berörd. Och till sådant som är sorgligt i serier eller på nyheterna. Och för att något är roligt och allt sådant där. Då gråter jag lätt och ofta. Men har så svårt att gråta när jag själv mår dåligt eller är drabbad av något. Det sitter långt inne och motarbetar gråten hårt. VILL INTE hålla på så. Övar konstant på att släppa den fri. Gråten är viktig.

Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv?

Säkerligen! Gud, ja. Men vad tråkigt för nu kommer jag inte på något.

Vad sjunger du när du står i duschen?

Är så tråkig så sjunger sällan i duschen. Gjorde det ofta när jag var yngre och inbillade mig även att jag hade en potentiellt bra sångröst i just duschen eftersom det ger en annan klang med vattnet, duschkabin osv. Eh, så är det ju inte kan jag meddela.

Vad önskar du dig mest just nu?

Att min lillasyster ska flytta hem från Kanada igen.

Vilken maträtt är din favorit?

Ugnsbakad sötpotatis med halloumi och någon god röra. T.ex. gucca, hummus, salsa eller så. Recept på detta finns här! 

Har du något konstigt du alltid behöver göra?

Jag råkade fråga Kim och det kom en hel radda. Hans första reaktion var: ”Du har så jädra många konstiga rutiner”. Och som min man och närmaste person så är han ju mer tillförlitlig än mig själv. Han fick alltså svara på den här frågan åt mig:
» Hon använder inte lillfingrarna när hon skriver på tangentbordet.
» Sköljer ansiktet med iskallt vatten i typ en kvart (Obs!Överdrift! Mvh fia) och går sedan ändå in och duschar.
» Attackerar paprika och krispiga grönsaker som att du måste döda dem innan de går att äta.
» Spänner lakanen så hårt att kanterna på madrassen står rakt upp. Och du måste alltid dra i lakanen innan du lägger dig, ÄVEN trots att jag nyss gjort det och redan ligger i sängen.
» Grovskalar saker, t.ex. potatis.
» Kissar hela tiden. Fias standardsvar på att vi ska gå eller att hon ska lägga sig ”ah, jag ska bara kissa”.
» Tar av glasögonen när vi ska pussas?! (Pga. att din näsa smutsar ner dem annars … Mvh Fia)
» Sörplar när du dricker te. Och sparar på använda tepåsar i tro om att du ska använda dem igen till nästa kopp. Och låter teet kallna, värmer på det igen osv. Det kan ta tre dagar för dig att dricka upp en kopp te.
»
Hugger alltid det som är godast på bordet eller någon annans tallrik.
» Börjar säga något, t.ex. ”vet du vad X och jag kom fram till idag?”, tar ett stort lass mat i munnen, säger ”mm”, låter mig vänta medan du tuggar klart innan du fortsätter berätta. Charmigt.

Lista från Hanna

 1. Ellen skriver:

  Vilken underbar lista! Och jag älskar Kims svar 😂

 2. Haha åh Kims svar på sista frågan – såå gulligt! <3

 3. Elin skriver:

  Vilket roligt inlägg!
  Ha en fin helg ❤️

 4. Sabina skriver:

  Haha 😂 ingen känner en så väl som ens partner…

 5. Lina skriver:

  Hahaha 😂 älskar Kims svar 😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..
SVG Grafik
SVG Ikoner