Veckans övningstips: Öka din rörlighet

Den här veckan fokuserar vi på rörlighet! Här är 3 övningar som utmanar och stärker. Lägg in dem i ditt befintliga träningspass, gör dem framför TV:n eller testa här och nu.

Nu ska jag passa på att gå en sväng till utegymmet. Kram så länge!

Bröstöppnaren
Stärker: 
Rörlighet, balans och koordination.
Gör så här: a. Ligg på mage med fötterna mot rumpan och blicken i golvet. Ta tag i fötterna och sträva efter att lyfta överkroppen och benen från golvet, så högt eller lågt som du förmår. b. Behåll balansen och håll kvar i 3-5 sekunder innan du försiktigt lägger dig ner på golvet igen och släpper ner benen.

Jätteklivet
Stärker: 
Koordination, balans och rörlighet.
Gör så här:  Stå höftbrett isär och aktivera magstödet. Ta ett jättekliv framåt, låt överkroppen följa med samtidigt som du sträcker fram en arm och strävar efter att skapa en flödande känsla genom hela rörelsen. Känn hur du sträcker ut kroppen och var hela tiden aktiv i sträckningen.
Omvända plankan
Stärker: 
Core samt öppnar upp bröstet.
Gör så här: Stå så att du har händer och hälar i marken. Spänn magen, pressa ner hälarna i marken och lyft blicken uppåt. Tryck upp bröstet och var helt rak i kroppen. Stå så länge du orkar utan att ”tappa” höften.
Fotograf: Peter Knutsson
Bilder från amelia nr 15, 2017

  1. Ekho skriver:

    Tusen tack för dessa övningar, jag som inte riktigt orkar gå till gymmet (Har varit en tuff dag) så ska jag absolut göra dessa i köket 😀 Tack <3

  2. L skriver:

    Kunne du ha laget et innlegg om hvilke øvelser man kan gjøre når man er i en livskrise og er utmattet og har vondt både kroppslig og sjelelig? Jeg som vanligvis er ganske fysisk sterk, greier knapt å stå i hunden (yoga) og får melkesyre i armene bare jeg holder telefonen…! Jeg vil gjerne begynne å bevege litt på kroppen, men er usikker på hva jeg skal gjøre da alt virker så tungt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..