Ett dygn i sommarstugan

Jag och Edith landade på Arlanda i fredags eftermiddag. I lördags vaknade vi vid åtta, packade in hela familjen i bilen och styrde mot Dalarna och sommarstugan. Men först det viktigaste! Jag var ju på Kreta hela förra veckan och åt hotellfrukost som visserligen erbjöd croissanter men bara sådan små fuskiga så mitt sug efter en riktigt välgjord croissant från bageriet var enormt. Kim sprang in och köpte en cappuccino och en croissant till mig. 72 kronor! De godaste kronorna jag ätit på länge, men ändå svindyrt.
Se bara på den vackra skapelsen. Frasigheten! Skickade den här bilden till syrran för att få henne att längta hem lite extra. De är ju ute och reser men kommer antagligen (och förhoppningsvis!) hem i höst igen. 
Så bilade vi på. Jag passade på att slösurfa och uppdatera insta stories medan Edith sov. Och tog nyvakna selfies till det här inlägget. 
Väl framme möttes vi av enorma mängder mat. Två sådana här enorma brickor med goda saker, plus potatisgratäng, kycklingklubbor, bröd, ostar, kex och mammas hembakade fikabröd. Och gulliga familjemedlemmar. Fint!!
Mina människor ♥
Tjuvåt kärleksmums medan jag hämtade upp dem ur frysen. Och fotade en mot väggen inne men insåg att det blev en alldeles för klen bild så tog några tuggor och gick ut istället. Blev mycket trevligare. Kärleksmums är för övrigt godast när de precis plockats upp ur frysen, typ 3 minuter efter. Tips! 
Har telefondejt med mormor på farstubron. Hjälpte henne med sin iphone och att uppdatera inställningar och fixa lösenord osv. Som pappa alltid sa i början när han började med smarta telefoner, inloggningar osv ”jag har inget lösenord”. Det var hans standardsvar till allt. Han hade aldrig något lösenord till någonting, trodde han. 
Eddan sov gott i selen och jag kände mig glad. Glad för att vara i sommarstugan igen. Och glad för en väldans massa saker. 
När hon vaknade blev jag avlastad och hängde henne på min gulliga storasyster aka Ediths moster. Jag är ju välsignad med två systrar och två bröder. 
Sedan spelades det kubb. Jag var svindålig men lyckades tillslut få ner en pinne!
Tog en bild på mig och mamma. Blev jättefin!
Jag och Edith höll låda. 
Haha, förlåt för ovanstående skämt. Varför är det så roligt/gulligt/etc att sätta bebisar i kartonger, fruktskålar osv? 
Sedan var det dags att äta igen. Edith käkade banan, ölkorv, vattenmelon, avokado och smörgåsrån i en salig blandning. Inga mängder men smakade och röjde. Middagen intogs i stolen som pappa hade när han var liten. Den är alltså från frasiga 50-talet!
Efter att ha nattat Edith, precis börjat skära upp surdegsbröd, springa upp för att låta henne amma lite till och sedan tagit mig loss så fick jag äntligen dra i mig tre mackor med ost och avokado och spela kort.
ptfia-blogg-23
Ja, det är inte alltid man sätter bilden på första försöket .. eller tredje!
Och avslutningsvis en bild på frukosten igår. Det är egentligen resterna från fatet där uppe men jag plockade loss frukten och gjorde en fruktsallad och använde resten som smörgåspålägg.

Efter frukosten hade jag egentligen tänkt ta en långpromenad i skogen och passa på att umgås med familjen men istället packade vi ihop oss lite hastigt och lustigt eftersom jag ville hem (skrev om det här). Men trots det så är jag så glad över att ha fått en försmak på semestern. Snart är vi tillbaka i sommarstugan på riktigt!

  1. Är en trogen besökare här på bloggen, men första gången som jag kommenterar. Vill bara säga tack för en fantastisk blogg med roliga, smarta och tänkvärda inlägg. Du är bäst ! 🙂

  2. Som ovan skrev så älskar jag också dessa inlägg! Känns så ärliga och igenkänningsfaktorn är hög hehe 🙂
    KRAM!

  3. Jag tycker sånna här inlägg är så himla mysiga att läsa och jag tycker mycket av de inläggen du publicerat senaste tiden känns nya och intressanta! Personligen uppskattar jag att läsa några färre sådana och fortsätter kika in här oberoende av hur ofta du publicerar. Heja dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..