Jag ifrågasatte det jag tänkt och gjorde om

Inför träningsresan på Kreta så hade jag en tanke om hur jag skulle lägga upp de tio pass som jag skulle instruera under veckan. Jag har några upplägg som jag brukar återvända till under träningsresor och eftersom det här var min tredje så kände jag mig trygg i vad som har funkat bra och vart uppskattat tidigare.

Första dagen kom och de första två passen gick bra. Folk skrattade, tog i och upplägget verkade fungera fint! Men det var något som skavde i mig. Det jag tänkt kändes plötsligt inte alls bra och framkallade inte känslan jag var ute efter. Passen var dessutom döpta till ”workout” vilket inte sade något alls om innehållet. Så jag funderade, bröt ner det jag gjorde, gav feedback till mig själv och ändrade om allt.

Styrde upp en klass med enbart pilatesbollar, ändrade om till ett intervallpass och några pass med fokus på teknik och fokus. Och resultatet blev den där känslan jag sökte. Det föll väl ut, passen verkade uppskattade, många kom och många berättade efteråt hur mycket de tyckte om mina klasser. Det jag vill säga är att det är så viktigt, stärkande och utmanande att då och då våga ifrågasätta sig själv och det man tänkt eller det man gör – och testa att styra om. Vad det än råkar handla om.

Ibland kör vi ju på av bara farten och tappar känslan. Att ta sig tid och mod till att våga säga till sig själv att nej, det här blev inte så bra som jag trodde. Det stärker!

 1. Frida skriver:

  Hamnade precis där för en vecka sen, där jag insåg att jag behöver just det med en stor del av hela livet: ifrågasätta tänket och göra om. Skrev av mig lite om det och det känns inte helt hopplöst. Tack för den bästa bloggen <3

 2. Att stanna upp och våga tänka om, det är så viktigt att det lyfts fram så vi inte bara kör på fast det inte känns ok!

 3. Ann skriver:

  Var på både Pilates passet och teknikpasset för ben och rumpa på Kreta v19 och supernöjd att du ändrade upplägget😊 Det var både roliga och krävande pass som gav rejäl träningsvärk. Stort tack för all inspiration.

 4. Nattis skriver:

  Härligt! Förstår känslan o det gör att man blir ännu mer passionerad o driven själv!
  Inspirerande bild!
  /frän en annan småbarnsförälder

 5. Lotta skriver:

  Vad roligt att läsa detta, förstår precis vad du menar! Jobbar som lärare och detta är min vardag. Att hela tiden utvärdera mina lektioner och tänka över vad som blev bra och dåligt och ändra om. Så roligt, jobbigt, utmanande och utvecklande!

  1. Malin skriver:

   Håller helt med. Jag jobbar också som lärare och man ändrar om hela tiden för att försöka anpassa till eleverna. Roligt och frustrerande på samma gång.

   1. Lotta skriver:

    Bästa jobbet! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..