Podcasten Ofiltrerat: Underbaraclara

ofiltrerat
Underbaraclara! En erfaren stjärna på blogghimlen. Jag har läst hennes blogg så länge jag kan minnas, inte jämt, men ständigt återkommande.

I det här avsnittet berör vi den utmattning som hon genomled för snart 3 år sedan. Vi pratar om hur man får ihop livet och vi pratar om hennes företagande. Att hon äntligen vågade ta beslutet att anställa efter att ha jobbat själv i så många år. Vi pratar om att ….

”Jag har alltid velat blir rik. Och då har jag tänkt okej, bli rik på två sätt, rik för att man har väldigt höga inkomster eller väldigt låga utgifter. Resultatet är ungefär detsamma, det vill säga frihet. Att inte behöva tänka så mycket.”

”Det är inte så lätt att säga nej till saker. När man driver företag vet man ju aldrig, när får jag nästa fråga? Då är det svårt att visa sig svag eller vara svår att jobba med, vara besvärlig, ställa krav och sådär. För det är inte säkert att du få hur många frågor som helst.”

”Jag försöker tänka att jag ska ha ett liv där allting runtomkring är litet. Så att jag bara genom att det är så, kan säga fuck off till företag jag inte vill samarbeta med eller personer som gör saker mot mig. Jag är inte ekonomiskt beroende av dem.”

”Det finns ju så mycket sjuka grejer kring träning och kost. Folk som håller på med sina jävla juicedetox och är pinnsmala men ändå pratar om den där valken på magen på ett oansvarigt sätt. Det blir man ju trött på. Samtidigt som det inte går att komma ifrån att vi behöver röra på oss.”

”Det är klart att man i alla tider försökt passivisera kvinnor för att kvinnor som är i rörelse blir fysiskt starka och också psykiskt starka. Och kvinnor som är i rörelse och blir starka, de förändrar världen. Så det är klart att kvinnor ska vara smala och svaga, eller bara svaga. Man vill inte att kvinnor ska vara fysiskt starka för att det händer något när kvinnor blir det.”

Lyssna där poddar finns eller direkt här nedan!

underbaraclara-ptfia

  1. Nu har jag lyssnat på din podd för första gången. Och det kommer bli fler gånger!
    Vill bara säga att jag tycker att du har en väldigt behaglig röst. Den är skön att lyssna på.

  2. FANTASTSIKT AVSNITT! FICK EN BRA KÄNSLA I HELA KROPPEN! Älskar kvinnor som är så ärliga, stöttande och som lyfter det enkla i det annars ganska svåra livet <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..