Kims fiskgratäng

Fick nästan inte lägga upp den här bilden för Kim eftersom det ser ut som en kräka eller något. Inte så bloggvänligt – eller så är det precis det. Det är en supergod fiskgratäng som Kim gjorde (spritsade moset och allt!).

Jag har inte det exakta receptet eftersom han höftade fram den, men på ett ungefär såhär:

Kims fiskgratäng
1 ugnsform

potatismos (gärna hemlagat)
torskfilé
fänkål
purjolök
créme fraiche/grädde
fiskbuljong/fiskfond
citron
salt och peppar

Gör såhär: Laga potatismoset. Spritsa runt kanterna i ugnsformen. Lägg fisken i mitten. Hacka grönsakerna och strö över fisken. Blanda créme, fraische, grädde, citron, salt, peppar och buljong och låt koka upp. Häll över fisken och grädda i ugnen på ca 200 grader tills fisken är klar och potatismoset fått färg, ca 25-30 minuter. Servera med någon morot eller så.

Läs mer:

Det här har jag ätit sedan sist

Recept till veckans matlagning!

 

  1. Anna skriver:

    Ser supersmarrigt ut, tack för tips! En helt annan fråga om slog mig – hur har det gått med flytten? Minns att du skrev en del om det tidigare, att ni planerade på att flytta till något större, hur har det gått med de planerna?

    1. PT-Fia skriver:

      Åh roligt att du gillar! Vi kikar men har inte bråttom! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..