Nu möter jag tröttheten

Jag skrev ett inlägg för prick en månad sedan om att jag klarat 6 månader med bebis och jobb – och blev trött. Sedan jag skrev det inlägget så har tröttheten lättat och kommit tillbaka. Inte alls märkligt eftersom den månaden har innehållit träningsresa till Kreta med bebis, lansering och inspelningar av min podcast Ofiltrerat, möten, skicka iväg en bokidé till min förläggare, gruppträning och så vidare. Och nu är jag rejält sliten i kanterna.

Hade bjudit in till 30 års galej för att fira att jag fyllt nästa lördag men de senaste veckorna så har jag bara känt NEJ, inte ännu en grej. För även om det är underbart att få bjuda in sina vänner på en heldag med roliga aktiviteter, häng och god mat så är det saker att styra upp, handla, fixa och jag har en tendens att gå all in. Så igår ställde jag in det. Det kändes som att det skulle ta mer energi än det skulle ge just nu och det vill jag inte.

Och plötsligt så fick jag en hel helg av ledighet. Fantastiskt! Både jag och Kim känner oss slitna så den här helgen ska vi bara vara hemma tillsammans (med undantag för att jag ska på afternon tea på söndag = egentid!).

Vi ska greja med balkongen, jag ska få sovmorgon och tid till att springa en runda. Vi ska äta frukost länge och jag ska jobba några stunder. Och ligga i soffan på kvällarna. Vill se Lets Dance imorgon och heja på Maggan.

Det är inte så härligt att vara trött, men det är ändå ljuvligt att möta sin trötthet, acceptera den och göra det bästa man kan för att stärka sig själv igen. Det faktum att jag ställde in min fest med typ en veckas varsel gjorde mig riktigt glad. Glad för att det var det rätta beslutet och för att det satte mitt eget välmående främst. Och bara tanken på den här helgen som kommer ger mig lugn i hela kroppen. Vila. Rensa garderoben. Köpa en ny blomma eller något.

 

 1. Vad modig och klok du är som ställer in! Alldeles för ofta tänker jag tanken på att ställa in saker men vågar oftast inte, är rädd för vad andra ska tycka om mig. På nåt sätt känns det mer okej om man blivit magsjuk än om man bara helt enkelt inte orkar. Heja dig! Och hoppas din helg blir lugn och skön!

 2. Tack för påminnelsen! Det var precist var den här mosiga hjärnan behövde. Ha en skön helg!

 3. Elin skriver:

  Hoppas ni får en lugn och avkopplande helg tillsammans med massa ny energi! Jag har fått lära mig efter åren av trötthet att skilja på varför jag är trött, mentalt/fysiskt/socialt och sen agera utifrån det, inte alltid man behöver ligga på soffan hela tiden så helt rätt att prioritera dig själv, brukar man va rätt dålig på 😉 ”det är inte jag som är tråkig, det är min hjärna… jag vill men inte den”

 4. Lotta skriver:

  Åh vad bra gjort! Mina helger ser ofta ut så och det är så skönt med inga planer alls! Mest eftersom mitt jobb gör mig helt slut så jag behöver mycket återhämtning. Det känns däremot lite värdelöst att de flesta jobb har det tempot idag. Det effektiviseras och sparas timmar överallt och det är vi som jobbar som betalar priset. Ser bara inte hur man ska komma tillrätta med det? Det är ju ett struktur problem. Nu ska jag gå ner i tid för att orka med familjen också, känns bra men synd att det ska krävas. Men kanske orkar jag göra saker på helgerna då iaf!
  Än en gång så vettigt att du ställde in!

 5. Jenny skriver:

  Fint att ge det till sig själv <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..