Hej från helgen!

ptfia-blogg1-3
God kväll! Jag unnar mig någon slags ledigt men kan ändå inte låta bli att komma in här och skriva några rader. Vill tacka för de värmande kommentarerna i förra inlägget.

Många skrev att det är modigt att våga ställa in – och det kanske det är. Har inte tänkt på det så innan ni skrev det, men jo, det är kanske lite modigt att säga ”nej, jag orkar inte” en vecka innan sitt eget kalas. Är det något jag lärt mig av min utmattningsdepression så var det just att våga vara modig när det kommer till att sätta min egen hälsa främst.

Idag har jag umgåtts med min familj. Vi har rensat grejer och lämnat bort, tagit en snabb sväng på Nacka Forum, snyggat till balkongen och hängt en snabbis på grannarnas balkong. Det är lyxigt att ha vänner som grannar och bara kunna kliva över. Nu sover Edith och jag ska äta gino och övertyga Kim om att vi borde se ett avsnitt av serien vi påbörjade för någon vecka sedan. Sedan sova! Och jag ska ha sportbh och t-shirt för vill undvika att amma, men sist vaknade jag utan … hade dragit av det i sömnen så fort hon började gny. Jahapp. Återstår att se vad jag vaknar med imorgon bitti.

Vi hörs imorgon! Tack för att ni finns!

 1. Lisa skriver:

  Vi bestämde oss för att sluta nattamma vår dotter på 6 månader för ca 2 veckor sedan. Hon hade sovit oroligt en längre period och jag började bli ganska less. På BVC sa de att om det ska funka ska inte du (mamman) ta nätterna utan då får pappan kliva in eftersom bebisen känner att mamman luktar mat.

  Sagt och gjort. Vi bestämde att bebis sover i eget rum och när hon vaknade på natten gick min man upp och försökte söva om henne.
  Resultatet?
  Första natten vaknade hon en gång och då fick han hålla på ca 40 min sedan somnade hon och sov hela natten

  Andra natten vaknade hon, han gick in och stoppade in tutten sedan somnade hon om och sov resten av natten

  Tredje natten – sov hela natten
  Fjärde natten – sov hela natten osv..

  Vår sömn har blivit så mycket bättre nu och jag tror det beror på att vi bestämde oss och gav det några dagar. (passade på när det var långhelg). Hoppas ni löser det på ett bra sätt som funkar för er! kram

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, fantastiskt!!! Okej, det verkar som att det är det enda rätta. Vi får prova det med! Tack för att du delar med dig! Kram!

 2. Hanna skriver:

  Jag hade bestämt med pappan att han sov med barnet och själv sovit utanför sovrummet, helst hos någon annan så jag inte hade hört skriket och gått in… Men på soffan med öronproppar kanske kan funka. I tre nätter.

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för tips! Vi har den i tanken men tänkte första såhär först, men det lutar åt att köra den där om det här inte fungerar

 3. Sofia skriver:

  Jag har två olika erfarenheter av att sluta nattamma. Med min äldsta son slutade jag amma både på natten och dagen när han var kring 11 månader. Då gjorde jag precis som du gör nu, sov med sport-bh och tisha, och körde hela racet själv utan hjälp av sambon. Första natten vaknade han flera ggr men nöjde sig med nappen och krus på ryggen. Andra natten vaknade han färre ggr och tredje natten ännu färre. På den fjärde natten sov han i princip hela natten och så hade vi slutat med amningen. De gick rätt smidigt. Jag ville göra så eftersom det kändes som att jag skulle svika min son om jag lämnade över honom, och jag är glad för att de gick så bra som det gick.
  Men alla barn är ju olika så när jag nu för någon vecka sedan skulle sluta amma min yngsta son på 13 månader, visste jag att de inte skulle funka att jag gjorde på samma sätt. Han tar inte napp. Vi lämnade bort honom till min mamma och han vaknade flera ggr men slutade fort att gråta och somnade om. Andra natten tog sambon honom och tredje natten hand farmor. På den fjärde natten sov jag med honom igen och då sov han hela natten förutom ett kort uppvaknade där han somnade fort om. Det var verkligen helt underbart från att ha ammat i princip varje till varannan timme under ett års tid.
  Lycka till, hoppas att din fina prinsessa accepterar och somnade om utan amning.

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för att du delar med dig! Uppskattar det! <3 Kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..