Min helg i bilder

I fredags så var hela jag i obalans. Tröttheten var enorm och jag var så nära att ställa in dagens enda aktivitet, men kände att det kunde göra gott att komma iväg en sväng och inte fastna inne. Sagt och gjort så promenerade jag iväg med Edith i vagnen. Hann inte gå många steg innan det kändes som att jag hade ett hål i magen, trots frukost rätt nyligen. Svängde in på ett bageri och köpte en äggmacka och cappuccino. Bra uppvärmning för lunchen som väntade inne i stan. 
Vi skulle nämligen till Miss Clara där Ida hade lanseringslunch för sitt egna varumärke Ida Warg. De första produkterna är brun utan sol och säljs på alla HM, Åhléns mfl. Är så imponerad! 
Hade Vanja och Jossan till bordet. Vi pratade om allt från bäckenbotten till Jossans gulliga vovve Moon.
Eddan var inte den enda bebisen på plats …
Vi hade sällskap av de små sötsakerna Frans och Lou – och deras rara mammor Sanne och Alex såklart. Plötsligt kändes Edith som ett stort barn! Det är väl alltid så när man träffar yngre bebisar, den äldre blir gigantisk plötsligt. 
Efter lunchen gick jag vidare och mumlade många ”jag orkar inte jag orkar inte jag orkar inte” för mig själv när typ allt kändes bökigt och krångligt (klassiskt tecken på rejäl trötthet) så lyckades jag ändå promenera hemåt, köpa en rejäl bukett blommor och sätta mig på en bänk i solen. 
Lyssnade på P3 Musikdokumentär om Zara Larsson. Tips! Var alldeles för varmt klädd och kände mig rätt ångestfylld. Kände att nu är det äntligen, äntligen helg. VILA. 
Lördag morgon. Fastnade i soffan eftersom Edith somnade i amningen. Det var så mysigt så lät henne ligga kvar och njöt av att inte göra mer än att se Nyhetsmorgon och bli serverad frukost.  
ptfias1
Ingen dålig frukost heller. Valnötsbröd, äggröra, smoothie och två olika croissant-grejer från bageriet. En hade brownie i mitten?! 
Sedan rensade vi grejer på balkongen och inne. Körde till återvinningsstationen och stannade en snabbis på Nacka Forum. Edith somnade i selen så köpte några plagg utan testa, gick ändå relativt bra. Bara 3 av 7 som ska lämnas tillbaka. 
Väl hemma igen så gick vi ner till kvarterskrogen. Beställde in en grekisk sallad och en ceasarsallad. Det måste för övrigt vara den tråkigaste grejen någonsin?
Jag kände mig trött men ändå tillfreds. Familjetid stärker!
Och så delade vi på en pizza till efterrätt. 
Senare så planterade Kim de nya blommorna som vi köpte tidigare på dagen och styrde upp balkongen medan jag nattade Edith. 
Och plötsligt blir vi bortskämda med dessa solnedgångar igen!
Och när vi pratar om bortskämda. Kim skämde bort mig med löjromstoast till middag. Med syrad grädde såklart! Dra mig baklänges på en liten stol så gott det är. 
Sedan bäddade jag ner mig i soffan med en gino och redigerade bilder till ett blogginlägg. 
Söndag och jag började äntligen känna mig lite piggare. Vår granne och kompis knackade på sent kvällen innan med sina HEMBAKADE SURDEGSFRALLOR. Så jädra lyxigt. 
Jobbade några timmar från soffan och ignorerade det fina vädret. Så skönt att få beta av grejer i lugn och ro. 
En snabb lunch för att grunda för eftermiddagens aktivitet … 
Som var afternoon tea på Grand hotell! Fick det i 30 års present av två vänner. Kom dit med andan i halsen och irritationen pysandes eftersom jag kände mig kvävd. Har en liten som är i en fas där bara jag duger. Det är mamamamamamamamaaaa från morgon till kväll, vilket på ett sätt är mysigt och fint och på ett sätt otroligt intensivt. Behövde verkligen den här pausen. Att få gå in och sätta sig utan barnvagn, äta i lugn och ro. Prata, lyssna och bara vara själv var som balsam för min själ. Och nu har jag ny ork! Så viktigt att få pauser ibland. 
Bara lite nöjd. 
Promenerade hem och såg solnedgången från balkongen. 
Fin helg som verkligen gav mig ny energi. Har en prick likadan (alltså obokad och spontan) nästa helg. Längtar redan!

 1. Sofia skriver:

  Mina absoluta favoritinlägg är de här mer vardagliga inläggen med bilder och tankar och högt och lågt. Känns så äkta och härliga. Kram!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för värmande ord att för att du läser! <3

 2. Hanna skriver:

  Jag tycker att du gjorde väldigt mycket för att vara trött och ångestfylld! Du måste ha en hög lägstanivå. Och skönt att du är så bra efter utmattningen. Rensa hemma, lunch med många, gå i klädaffär och jobba en del hade varit mycket för mig som pigg. 🙂

  1. Anneli skriver:

   Det kan ju vara skönt att få ordning på saker runt om för att sedan kunna släppa det och slappna av själv.

  1. PT-Fia skriver:

   Allt var väldigt oplanerat från start så låter nog mycket när man väl listar upp allt i efterhand! 🙂

 3. Sanna skriver:

  Vad jag älskar hur du vågar sticka ut från normen att säga att det är intensivt med bebis. Jag känner likadant och är i en fas där det är svin jobbigt att vara bara mamma.
  Min sambo avlastar såklart, men ibland behöver man få ”bryta sig loss”.
  Tack och kram!<3

  1. PT-Fia skriver:

   Tack för att du delar med dig! <3

 4. Jessi skriver:

  Du har alltid så härliga bilder – allra mest i vardags-inläggen!

  Intressant också att vi alla återhämtar oss så olika, din helg var väldigt bokad i mina ögon 😂 jag måste ha helt tomt i kalendern och ligga på sofflocket för att få tillräcklig vila de helger jag känner som du 😂 Ta hand om dig!

  1. PT-Fia skriver:

   Åh vad roligt att höra! tusen tack! 🙂 hehe, det var en del sådant med!

 5. Älskar de här inläggen med ”din dag i bilder”! Du är grym. 😊

  1. PT-Fia skriver:

   Vad roligt! Tack! <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..