Vilket håll torkar du dig åt?

ptfia-2
Såg att några kommenterade att jag gjorde väldigt mycket för att vara väldigt trött (i det här inlägget) och kom att tänka på hur olika vi alla är och uppfattar saker och ting. En person skrev att när hon är så trött som jag beskrev så skulle hon bara ligga på soffan hela helgen för att återhämta sig. Det låter underbart! I teorin.

Hur trött jag än är så kan jag inte komma till ro om jag bara ligger på soffan. Jag tycker det är fantastiskt att ligga på sofflocket och behöver det, men gör det helst på kvällarna. Och äter gärna frukost i soffan på helgen. Men sedan behöver jag komma ut och antingen göra något eller använda kroppen på något sätt. Då återhämtar jag mig bäst. Får liksom krupp av att vara inomhus en hel dag.

Men skit i det. Poängen är att jag tycker det är så intressant att gång på gång upptäcka att vi ser världen så olika. Det som är självklart för mig är helt rubbat för någon annan. Det är så fascinerande. Kommer aldrig att glömma diskussionen som jag hade med vänner om huruvida man torkar sig framifrån eller bakifrån när man bajsat. TYDLIGEN så finns det folk som torkar sig FRAMIFRÅN?

För att inte tala om att var och en har en egen handduk – man delar ju inte inom familjen. Trodde jag. Men det gör folk också! Och jag trodde att ”alla” bytte handduk typ en gång i veckan, men det är tydligen vanligt att byta varje dag?

Ja ni hör ju. Varje gång man trodde att man förstod världen och människor så inser man att någon torkar baken åt ”fel” håll och allt vänds upp och ner igen. Ändå sådant som gör livet intressant!

 1. Linn skriver:

  Antar att du menar att vissa stoppar handen från framsidan (som när man torkar kiss) och sen torkar bakåt medan andra böjer bak armen bakom kroppen och torkar bakåt.
  Dock kan ju män torka åt vilket håll dem känner för vad jag förstått:)

  En promenad, prylrensning eller att ta tag i en stressande uppgift kan ibland vara ett bra sätt att få ro i hjärnan tycker jag. Jag har svårt att vila om någon tanke ligger och snurrar i huvudet:)

 2. Nu säger jag inte detta för pekpinne för ju såklart att alla får göra som de vill 🙂 och jag kanske missuppfattar men just med torkandet så ”ska” man ju inte torka bakifrån och fram pga det kan komma bakterier in i snippisen som gör att man får urinvägsinfektion etc. Min mamma var så himla noga med det när jag var liten, haha. 🙂

 3. Annie skriver:

  Alltså ett sånt här inlägg gör min kväll, du är en sån härlig och brutalt ärlig bloggare.
  Tänk vilka kulturkrockar och aha-upplevelser man stöter på när man minst anar det.😀

  Förresten är det ju toppen att man vågar diskutera hur man torkar sig, är så lätt att det blir lite tabubelagt att diskutera sånt

 4. Mandy skriver:

  det finns ju inga rätt o fel. folk får ju göra som de vill och de flesta gör väl som de är uppvuxna med kanske? Jag torkar o har alltid torkat mig framifrån hhaha. =) Och handduken man tvättar hhänderna på byter jag kanske var 3e/4e dag. Den jag torkar ansiktet med byter jag varje dag för hyns skull

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..