God morgon lördag!

ptfia22-5
Hej och välkomna till projekt sluta nattamma! Nej, jag vet inte hur intressant ni tycker att det är men för oss här hemma är det en big deal. Jag har ju känt att jag vill sluta amma i över en månad men behövt tid på mig att landa i beslutet och börja trappa ner långsamt. Jag är förvånad över hur mycket det påverkat mig och hur fruktansvärt jobbigt det känts. Det har liksom tärt på mig den senaste tiden.

För alla andra verkar det så lätt att sluta amma. Inte för mig.

MEN. Igår kväll började vi alltså projekt sluta amma på natten. Och DET GICK BRA. Över förväntan. Gud. Men det är bara en natt gjord. Folk säger ju att minst tre behövs för att man ska komma över på andra sidan så vi tar inte ut segern i förskott.

I övrigt så känner jag mig lite omtumlad eftersom jag fick sova typ 9 timmar inatt, utan någon bredvid mig i och med att jag sov på soffan. Är något förvirrad över detta eftersom jag sovit så oerhört tungt för förstå gången sedan typ mitten av graviditeten. I övrigt så har vi också börjat prata om hur vi ska lägga upp hösten för att få vårt liv att fungera. Jag kommer inte att orka fortsätta med vårt nuvarande upplägg där jag är med bebis på dagarna och jobbar på kvällarna eller jobbar och är med bebis samtidigt. Det har fungerat fram till nu men till hösten behöver vi lägga upp det på ett annat sätt. Det kändes så skönt att prata om det och redan nu börja titta på nya rutiner.

Ja, i övrigt så har jag precis promenerat runt sjön med sovande bebis och nu placerat mig på balkongen för att jobba någon timme. Vid femtiden kommer våra två vänner över för att hänga. Upplägget är köpemat, mysbyxor och att de tar med sig efterrätt. Så gött! Fram tills för ganska nyligen så hade vi och många vänner fastnat i det där med att bjuda varandra på fancy middagar med findukning och tre rätters – kul! Men slitigt i längden. Det är så skönt att ibland bara kunna pysa över och fisa runt hemma hos varandra utan att det också blir ett projekt. Många gånger stod Kim och lagade mat från 14.00 liksom. Överlag så känner jag mindre projekt i livet. Jahapp, nu tappade jag tråden här och började berätta någon novell men det var så skönt att få skriva utan att fundera så mycket. Ordbajsa ni vet.

Bilderna ovan är från morgonens frukost. Får fira min första mors dag idag eftersom Kim reser till Oslo över dagen imorgon. Nu ska jag jobba vidare! Hoppas er lördag är snäll. Kram!

 1. Åh, jag vill bara höra mer om hur nattamningen går! Har en snart 8-månaders hemma som helst bara vill ligga och dutta på bröstet HELA nätterna och det är kämpigt. Ska sluta med nattamningen nu också och behöver lite pepp och tips.

  Tack för bra inspo som alltid! ❤️🙏

 2. Annie skriver:

  Förstår att det känns skönt att slippa nattamma.
  Jag har som mål nu att min pojk(6 mån) oxå ska sluta med det. Men han tycker däremot att det är förträffligt att amma flera gånger per natt + att man kan lura sig i kvar i föräldrarnas säng när mamman somnar i slutet på amningen.
  Påbörjat projekt välling på kvällen men han dricker typ bara
  5-10ml. Hoppas det vänder snart…

 3. Åh lycka till med de två kommande nätterna ❤️ Kan du inte skriva lite mer utförligt om ert upplägg sedan? Gav ni henne tex en stor portion gröt på kvällen, hur gjorde Kim om hon vaknade och var tuttig osv?
  Själv har jag en liten 8-veckors tjej men drömmer om hösten när jag kanske kan sluta nattamma haha😂 stor kram

 4. Elsa skriver:

  Kämpa kämpa! Det kommer gå bra till slut 🙂 Kim kanske kan vara föräldraledig till hösten? Om det funkar med hans jobb och så.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..