Till Edith

Jag tittar ofta på dig och förundras över att du är min. Fantiserar om hur vår relation kommer att utvecklas med åren. Jag vill alltid vara nära dig. Jag vill plåstra om ett knä som skrapats mot solvarm asfalt. Jag vill trösta när hjärtat brustit av kärlek för första gången. Jag vill sucka när du envist ska använda alla mina saker eftersom du vill vara vuxen, så som jag själv en gång gjorde med min mammas grejer. Jag vill dela sådant som livet lärt mig. Jag vill se dig upptäcka världen och stötta dig att gå den väg som du upptäcker är din. Jag vill finnas vid din sida, ibland ett steg bakom, men alltid nära. Alltid där. Jag vill vara den du behöver när du känner dig skör. Den du vill ringa först när du klarat något stort och den som du vänder dig till när det behöver tragglas och pratas och ältas. Älskade barn. Min dotter. Jag har nu fått vara din mamma i 7 månader och 15 dagar. En tid som varit omtumlande, överväldigande och så förbannat självklar. Du kom i in i vårt liv och förändrade det. Tack för att jag får vara din mamma.

 1. Så himla fint, blev alldeles rörd ♥️

 2. Lola skriver:

  Blir så rörd, oeehört fint Fia <3
  Ps: vart är de fina hårbandet ifrån?

 3. Hanna skriver:

  Säg detta till henne Fia, när hon är 14 (och när som helst), vilsen och osäker, när världen är stor och läskig, se henne i ögonen och säg det till henne. Tro mig, det är inte självklart för henne att du tänker och känner så och det stärker henne ända in i själen att få höra det.

  Jag var över 20 innan min mamma sa det till mig när jag frågade henne varför hon inte sagt det innan tittade hon förvånat på mig och sa att det trodde hon jag visste, det är ju så självklart. Men inte för mig, jag kan ju omöjligt veta hur det är att vara mamma till mig även om jag aldrig har tvivlat på hennes kärlek. Så säg det till henne, tala om detta för henne och påminn henne så ofta som det behövs 🙂

 4. Sandra skriver:

  Alltså wow. Så j-kla fint skrivet, Sofia!

 5. Elina skriver:

  Vilket otroligt vackert inlägg! Du skulle kunna skriva det som ett brev och ge till henne när hon är äldre.

  Får min längtan efter en familj att bubbla över 😍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..