Recept: Soppa till lunch

Jag har ju ett ställe som jag typ har blivit stammis på. Eller ja, typ stammis eftersom de inte behandlar en som en stammis trots att jag och en kompis ätit där en eller flera gånger i veckan sedan i höstas, alltid beställer samma sak och det nästan alltid är samma personal. Tanten i mig är så putt över det här. Det blir ju så mycket roligare att återkomma till ett ställe om man efter typ 43e besöket får höra ”det vanliga?” eller ”hej, kul att du kommer tillbaka” eller ”soppan som vanligt”? Något som indikerar på att ”vi ser att du är en återkommande kund, kul!”. Eller är det bara jag som tänker på sådant här?

De har i vart fall FANTASTISKA soppor som gör att jag kommer tillbaka gång efter gång. Blev tidigt besatt eftersom det alltid är en ny variant och alla är verkligen otroligt goda. Plus att man får olika sorters bröd till OCH ett litet eget paket med smör i smörpapper. Alla plus i kanten!

Och eftersom det här blir en hyllning till soppan så avrundar vi med några recept på just soppa.

Recept:

» Soppa med sötpotatis och rostad vitkål

» Spenatsoppa med ägghalvor

» Linssoppa med ostmacka

» Linnéas broccolisoppa

 1. Karink skriver:

  Tack för tips! Ska prova broccolisoppan imorgon. Vill passa på att ge ett tips tillbaka… En fantastisk blogg ”portioner under tian.” Massa god, billig och klimatsmart mat. 😊

  1. PT-Fia skriver:

   Vad roligt att höra att du inspireras! 🙂 och tusen tack för tips, ska kika in!

 2. Haha åh, kan verkligen relatera till frustrationen när man återkommer till ett ställe under en lång tid!

  Älskar själv när man kommer till ett ställe och de minns en, börjar ha små konversationer och frågar ”hur går det på jobbet?” eller liknande. Haft flera ställen där jag inte ens behövt beställa utan så fort jag klivit in på caféet så har de börjat göra min kaffe t.ex. GULD värt med en sån fin service!

  Sen är ju soppa något av det bästa som finns, mums! Kram ♡

  1. PT-Fia skriver:

   Verkligen och verkligen! 🙂 Kram! <3

 3. Sara skriver:

  Idag åt jag bakad sötpotatis med chiliflakes (& salt och smör) som jag tror du tipsat om någon gång! Så himla gott! Tack för din fantastiska mänskliga och inspirerande blogg! Jag mår så bra av att följa den och få perspektiv på hälsa, så verkligen stort tack!

  1. PT-Fia skriver:

   Tack tack tack för fantastiskt värmande ord och för att du läser! <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..